Kanal lubab uusi «Top Geari» osi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Top Geari» kuldne trio (vasakult) Richard Hammond, Jeremy Clarkson ja James May peibutavad teleri ette ka need, kes autodest tavaliselt ei vaimustu.
«Top Geari» kuldne trio (vasakult) Richard Hammond, Jeremy Clarkson ja James May peibutavad teleri ette ka need, kes autodest tavaliselt ei vaimustu. Foto: TV3
Miks näitavad TV3 ja TV6 täiesti suvalises järjekorras autosaate «Top Gear» varem eetris olnud osi? Kas uusi osi Eesti telekanalitest enam ei näegi?

Vastab TV3 avalike suhete juht Annely Adermann


TV3 hakkab sellest nädalast näitama hooaegu, mis Eestis pole enne jooksnud.



Meie televaatajate ette jõudvad 6. ja 7. hooaeg on küll toodetud juba aastail 2005 ja 2006, aga head on need ikkagi, hoolimata sellest, et autod pole enam suure uudisväärtusega. «Top Gear» tõusebki ju esile eelkõige mõnusa huumori ja vaimukate eksperimentidega, mis ei vanane.



Kui nimetatud kaks hooaega on vaatajateni jõudnud, on TV3 ära näidanud kõik «Top Geari» vanemad saated ja puudu on vaid kõige värskemad. Loodetavasti jõuavad selle aasta sügisest TV3 vaataja ette «Top Geari» 13. hooaeg, mis tehti 2009. aastal, ja 14. hooaeg, mida veel toodetakse.


Osade näitamise kummaline järjekord on tingitud



asjaolust, et TV3 ei hakanud seda populaarset sarja näitama selle tegemise esimesel aastal ja ka mitte esimesest osast.



Esimest korda jõudis inglaste autosaade TV3 eetrisse 2007. aasta sügishooajal, mil tahtsime tuua vaatajani kõige värskemad osad, «Top Geari» 8. ja 9. hooaja.



Et saade Eesti televaatajatele meeldis ja uuemaid osasid sel ajal veel saada ei olnud, hakkasime näitama enne 2006. aastat valminud hooaegu.



Telesaadetel on kaasas litsents, mis määrab, millisel ajavahemikul ja mitu korda neid võib näidata, ning seepärast jõudsidki «Top Geari» osad eetrisse suvalises järjekorras.



TV3 sõsarkanal TV6 alustas «Top Geari» näitamist päris algusest, kuid litsentsitingimustest tulenevalt esitles vahepeal värskeid hooaegu. Seejärel jätkas ta vanemate osadega.



TV6 ja TV3 püüavad vältida sama hooaja ühel ajal näitamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles