Kuninganna Victoria aluspükste eest maksti 9000 dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansons Auctioneers oksjonimaja esindaja Samantha Rhodes kuninganna Victoria pükse demonstreerimas
Hansons Auctioneers oksjonimaja esindaja Samantha Rhodes kuninganna Victoria pükse demonstreerimas Foto: AP / Scanpix

Eile Londonis toimunud Hansons Auctioneers oksjonimaja oksjonil maksti endise Briti kuninganna Victoria aluspükste eest 9000 dollarit (89 100 krooni).

Oksjoni korraldaja Charles Hanson sõnas, et nimetatud püksid kuulusid lühikest kasvu tüsedale naisele, kes oli umbes 150 sentimeetrit pikk, kirjutab AP.

Käsitsi õmmeldud püksid pärinevad 1890. aastatest ja kannavad monogrammi «VR», mis tähendab Victoria Regina (ladina keeles kuninganna Victoria).

Kuninglikud püksid olid ühe Briti aadliperekonna, kelle esiema oli kuninganna Victoria õukonnas õuedaamiks, vara hulgas.

«Need püksid on ajaloolised. Monogramm lubab arvata, et need kuulusid kuninganna Victoriale,» lausu oksjoni korraldaja.

Lisaks aluspükstele oli oksjonil ka kuninganna Victoria särk ja öösärk, millest esimene müüdi 8000 dollariga (79 200 krooni) ja teine 11 000 dollariga (108 900 krooni).

Oksjonimaja esindaja Hanson lisas, et siniverelise pükse esialgseks hinnaks oli 1000 dollarit (9900 krooni), kuid hind kujunes märgatavalt kõrgemaks.

Kuninganna Victoria (24. mai 1819 – 22. jaanuar 1901) oli Suurbritannia ja Iirimaa kuninganna ning India keisrinna. Sai troonile 18-aastaselt ja on kõige kauem valitsenud Briti monarh, olles kuninganna 64 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles