Eestit esindab Eurovisioonil Malcolm Lincoln

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurejoonelises ETV otsesaates selgus, et Eestit esindab tänavusel Eurovisiooni laulukonkursil Malcolm Lincoln looga «Siren».

Kurioosumina tasub märkida, et võitja Malcolm Lincoln pääses Eesti Laulu konkursile võistlema diskvalifitseeritud Nikita Bogdanovi asemel. Nikita «Made Me Cry» eemaldati võistluselt, kuna lugu oli avalikustatud lubatust varem.

Publiku hääletuse tulemus

Eurovisioonile läheb kas Malcolm Lincoln või Lenna Kuurmaa.

3. Violina & Rolf Junior
4. Iiris
5. Marten & Mahavok
6. Groundhog Day
7. Disco 4000
8. Mimicry
9. Tiiu Kiik
10. 3Pead

Žürii hinnangul oli parim lugu Lenna Kuurmaa «Rapunzel», talle järgnesid Rolf Roosalu ja Malcolm Lincoln. 

Žürii punktide kokkulöömisel tekkis segadus Anne Ermi antud punktidega - selgus, et need olid vales järjekorras süsteemi sisestatud, nii et pingerida muutus vastupidiseks. Seetõttu tuli tal oma punktid otse-eetris ette lugeda ja siis sai punktiarvestus korda. Eesti jazzileedi oli sellisest äpardusest silmanähtavalt häiritud.

Eesti Laul 2010 võistlejad esinemisjärjekorras:

1. 3Pead «Poolel teel»

2. Marten Kuningas ja Mahavok «Oota mind veel»

3. Mimicry «New»

4. Tiiu Kiik «The One and Only - Love»

5. Rolf Junior «Maagiline päev»

6. Disko 4000 «Ei usu»

7. Iiris Vesik «Astronaut»

8. Lenna Kuurmaa «Rapunzel»

9. Groundhog Day «Teiste seest kõigile»

10. Malcolm Lincoln «Siren»

Mis toimus saates

Urban Symphony kandis esimest korda ette uue loo «Skorpion».

Lenna Kuurma avalikustas, et kannab seljas Liina Steini kätetööd. Piret Järvis avaldas arvamust, et polegi oluline, kas artistil on midagi seljas, sest teinekord võib naturaalne alastus olla parem kui ebaõnnestunud kostüüm.

Groundhog Day tunnistas muu seas, et green roomis leviv julmim konkurentidevastane võte teistele peale istumine.

Raivo ansamblist Metsatöll usub, et eestikeelse lauluga on võimalik läbi lüüa - ümber maailma tiirutades on talle selgeks saanud, et inglise keelt nii palju ei osatagi.

Esmaettekandele tulid ka konkursi Pean saama Eurovisioonile, muidu suren 2010 laulud. 

Ansambel Mad Cow Disease esitas hoogsa kantriloo lehmadest, naistest ja viskist.

Urmas ja Madis lõõritasid kevadisest rohelusest. «See polegi niivõrd bänd kui rõõmus sõpruskond, kes teeb seda, mis meeldib,» selgitasid Urmas ja Madis, kes ammutavad inspiratsiooni loodusfilmidest. Madisel tuli pissihäda.

Järgnes üliemotsionaalne pauerballaad sellest, kuidas me elame koos Euroopas kui üks. «Ära sure, Euroopa!» kõlas väikese pisara veeretanud bändimeeste südantlõhestav hüüe. 

Ansambel Täielik Error saatis kõik peesse ja hullematesse kohtadessegi. Nende laul rääkis allakäinud ühiskonnast. Armastusega oli neil s***sti.

Neljaliikmeline poistebänd Lovely Boys laulis valust. Suurest valust. Bändimehed Lauri ja Mikk tunnistad, et esinemine ei läinud hästi ja on tõenäoline, et nende ansambel koos ei jätka. Võibolla Lovely ja Boys eraldi.

Lõuna-Eesti poisid bändist Das Megahyper estasid riääliti-reivi loo «Are You Ready». See stiil väljendab päris elu, kui pidu on sinu sees. 

Roheka varjundiga rastamehed Mr. Sofa ja Õieke laulsid, kuidas istuvad hommikust peale rohu sees, aga suitsu ei tee. Pilvevennad avalikustasid, et loovad partei Väga Roheline ja nende platvorm on hea.

Mait ja Villu ansamblist Harmoonia, mis oli kahtlustäratavalt sarnane Urban Symphonyle, esitas kummitusliku loo «Ei täi». Mehed selgitasid, et nende seljas olevad naisteriided olid osa showst.

Alexander Rybak avalikustas konkursi Pean saama Eurovisioonile, muidu suren 2010 võitja - Täielik Error «Allakäinud ühiskond».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles