Tuleb kahe koori ühiskontsert

, Pauluse koguduse koorijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul kell kaheksa on Viljandi Pauluse kirikus suur meestealulupäevade kontsert.
Täna õhtul kell kaheksa on Viljandi Pauluse kirikus suur meestealulupäevade kontsert. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeval kell 16 on Viljandi Pauluse kirikus kahe koori ühiskontsert. Koguduse segakoorile tuleb külla segakoor Riola.


2003. aastal loodud 40-liikmeline kollektiiv tegutseb Tallinnas Nõmme kultuurikeskuses, selle dirigendid on Anu Liho ja Ene Uibo.



Kontserdil esitatakse eesti, skandinaavia ja saksa autorite vaimulikku koorimuusikat. Peateos, mis ühiselt ette kantakse, on Haapsalu helilooja Sirje Kaasiku suurvorm «Missa Brevis».



2009. aastal Läänemaa Kultuuripärli preemia pälvinud autor töötab Haapsalu lastemuusikakooli õpetajana, on kirjutanud üle saja laulu ning juhendab mitut koori. «Missa brevise» näol on ta vaimuliku muusika harrastajate repertuaari lisanud tänuväärse teose. Meeldejäävad meloodiad ning vaheldusrikkus meetrumis ja kõlavärvides teevad selle nii esitajale kui kuulajale nauditavaks.



Instrumentalistidena osalevad teose ettekandmisel Merike Saaremets orelil, Viljandi muusikakooli õpetaja Bert Langeler trompetil ja Mariell Vain flöödil. 20. märtsil annavad Viljandi Pauluse segakoor ja Riola sama kavaga kontserdi Tallinna Rootsi Mihkli kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles