USA kodutud suunatakse kultuuri nautima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute toidukorvis on sageli nende varandus, mitte söögipoolis.
Kodutute toidukorvis on sageli nende varandus, mitte söögipoolis. Foto: AFP / Scanpix

USA demokraatiku partei esindajaid teevad murelikuks tänavatel elavad kodutud.

Nimelt peavad demokraadid augusti lõpul Denveris partei koosolekut, kus Barack Obama kinnitatakse ametlikult presidendikandidaadiks, kirjutab AP.

USA demokraatliku partei esindajad ei soovi parteikoosoleku ajal tänavatel kodutuid näha ja selle tõttu pakutakse kodututele võimalus minna kultuuri nautima.

Kodututele jagatakse tasuta kino, muuseumide ja loomaia pileteid. Lisaks ka bussipileteid, et kodutud pääseksid ka Denveri äärelinnadega tutvuma.

Lisaks tasuta piletitele tõstsid demokraadid ka kodutute ööbimiskohtades voodite arvu.

Kriitikute sõnul tahavad demokraatliku partei esindajad 3000 Denveri kodutut oma parteikoosoleku ajaks silma alt lihtsalt ära saada, et mustad ja kaltsudes mehed-naised ei rikuks linnapilti.  

Parteikoosoleku korraldajad aga lükkasid selle spekulatsiooni ümber, sõnades et nad hoolitsevad kaaskodanike heaolu eest.

«Parem nii, kui et politsei tühjendaks tänavad kodututest väevõimuga. Läheksin koos naisega hea meelega kinno, kui vaid keegi meie asju valvaks,» sõnas üks Denveri kodututest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles