«Astronaudi» autorid: meie loos on innovatiivsust ja ilu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Astronaut» - autorid Iiris Vesik, Ago Teppand, esitaja Iiris Vesik
«Astronaut» - autorid Iiris Vesik, Ago Teppand, esitaja Iiris Vesik Foto: Postimees.ee

Eesti Laulu võistlusloo «Astronaut» autorid Iiris Vesik ja Ago Teppand rääkisid, mis nende lugu on eriline ja mida nad võistlusest arvavad.


Mille poolest on teie lugu just Eesti Laul, milliseid Eestile omaseid kvaliteete ta kannab aastal 2010?

- Meie lugu on eestlaste poolt tehtud ja Eestile omaselt õhkub temast ehk sellist innovatiivsust ning ilu :)

Milline konkurenti peate kõige ohtlikumaks? Laulu, autori(te) või esitaja(te) poolest?
Meile tegelikult meeldivad kõik meie kamraadid Eesti Laulul, kuid ühed päris lemmikud oleks Malcolm Lincoln'i «Siren» ja Mimicry «New». Ohtlikult naljakad on ilmselt saatejuhid Märt ja Ott!

Eesti Laul pole üksnes muusika ja sõnad. Kellega kavatsete lavashow ja kostüümide loomisel koostööd teha, et finaalkontserdil võimalikult edukalt esineda?
Me teeme koostööd Twisted tantsugrupiga ProDance'st. Koreograafia ja lava-show tegid Carmel Köster ja Rene Köster. Tantsijateks on Madleen Teetsov, Christin Muuli ja Helina Reinjärv. Tausta laulavad Johanna Eenma ja Keit Triisa. Kostüümid valmistasid Mirjam Mäeots, Liisa-Chrislin Saleh ja Christin Muuli. Valguskujundajaks on Gamal Elhuveig. Aitäh teile kõigile!

Pärast finalistide selgumist on (taas) läinud vaidluseks, kumb süsteem on õiglasem, kas žürii tehtud eelvalik või rahvahääletus. Mida arvate?
Kas rahvas on Eurovisioonist nii huvitatud, et adekvaatne arv inimesi võtaks vaevaks kuulata läbi kõik 155 lugu vähemalt sama tõsidusega nagu seda tegi žürii? See oleks kindlasti väga kurnav ja aeganõudev. Suure tõenäosusega kuulataks sel juhul rohkem neid nimesid, mis veidike tuttavad on, ja oleks hoopis suurem võimalus et veidi tundmatumad pärlid jääksidki avastamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles