Politsei: kanepisuitsetamine oli kunstiline lähenemine

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: Elu24
Esmaspäeval Kanal2s näidatud noorsooseriaali «Ühikarotid» avaosas pruugivad tegelased kanepit ja alkoholi. Kuidas sellesse suhtuda? Kas meelelahutusmeedia võib näidata keelatud ainete kasutamist?

Mihkel Loide, Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja:

Politsei taunib ükskõik milliste narkootiliste ainete tarvitamist ning pöörab oma igapäevases tegevuses narkoennetusele ka teravat tähelepanu. Samas näib kõnealuse noorsooseriaaliga seoses, et tegemist on siiski kunstilise lähenemisega ning hetkel politsei sellesse sekkumiseks vajadust ei näe.

Sellised seriaalid peegeldavad reaalses elus ette tulevaid probleeme ja ühiskonna kitsaskohti ning selle kohta meelelahutustööstusele midagi ette heita ei saa. Küll võiks produtsendid-toimetajad alati läbi mõelda, kuidas probleemsetele teemadele tähelepanu juhitakse. Kindlasti ei saa reaalselt teha mingit hinnaalandust väidetavalt «nõrgemate» või «kahjutumate» narkootiliste ainete tarvitamises - tee nende nii-öelda tugevamate narkootiliste ainete pruukimise suunas algab ju väga sageli esimesest «süütust» kanepitõmbamisest. Teleseriaali kontekstis aga pole praegu alust arvata, et seal reaalselt mingit keelatud ainet pruugiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles