Tommyboy: meedial on noortele suur mõju

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommyboy
Tommyboy Foto: Ülle Viska (Olympic Casino)
Esmaspäeval Kanal2 näidatud noorsooseriaali «Ühikarotid» avaosas pruugivad kangelased kanepit ja alkoholi. Kuidas sellesse suhtuda? Kas meelelahutusmeedia võib näidata keelatud ainete kasutamist?

Räppar-filosoof Tommyboy (Toomas Tilk):

Kui tegemist [tegelaste puhul] on täisealiste inimestega, siis miks mitte, aga alaealiste puhul ma ei ole selle poolt. [Aga kui arvestada seda, et seriaali jälgivad ka nooremad] siis võiks poolte kanalite pooled saated ja seriaalid rahulikult lasteluku alla panna. Laaberdamist, vägivalda ja muud sellist tuleb täiesti vabalt kellaaegadel, kui lapsed veel ei maga. Kui mitte näidata ainult üht sorti väärkäitumist ja näidata teistsuguseid, siis on tegemist küsitava moraaliga.

Ma ei pea õigeks, et alaealistele suunatud seriaalis seda [kanepitarbimist] näidatakse. Kätt ette ei pane, sõltub kontekstist.

Meelelahutusmeedial on mu arvates päris suur, isegi tohutu osa noorte sotsiaalsel kujunemisel. Kui nad on jõudnud sellest faasist välja, kus eeskujuks on nende vanemad, hakatakse endale otsima mingeid kangelasi, kes on muusikud, popstaarid, näitlejad jne. Kui meedia näitab ainult kõmulist või pahupoolt ja mingis vanuses tüübid üritavad seda jäljendada, siis ei ole see minu arvates hea. Meedia mängib noorte käitumise kujundamisel väga olulist rolli.

Jaanuari keskel ütles Tommyboy ajalehele Sirp oma luuleraamatu ilmumise puhul antud intervjuus: «Minu seisukoht on jätkuvalt see, et kanep lõõgastina on säärane substants, mis pigem inspireerib ja toob huvitavaid mõttejuppi pähe, millest hiljem mõnd pikemat salmi kududa. Kanep on ikkagi säärane looduslik aine, mida ma armastan. Pigem annab loomingule juurde.»

Aga mida arvad sellest sina?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles