Kodumaine industriaalgigant Pedigree tähistab 20. sünnipäeva mammutkontserdiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Pedigree
Ansambel Pedigree Foto: Promopilt

Sel laupäeval, 12. oktoobril tähistab Rock Cafes suurejoonelise galakontserdiga oma 20. juubelisünnipäeva kodumaine industriaalroki suurnimi Pedigree.

Külalistena pakuvad tuge Who Framed Roger Moore?, Tolmunud Mesipuu ja plaadimasinate taga DJ 4-GOT-10.

Juubilar Pedigree astub üles mammutkavaga, mis kätkeb endas bändi kogu pika karjääri parimaid lugusid ning näha saab Pedigreed erinevates ja sugugi mitte tavapärastes koosseisudes.

90ndate esimese poole kassettalbumite hitte esitab Pedigree nn klassikalises power-trio formaadis: Leslie Laasner, Loit Linnamägi ning bändi juhtfiguur Holden «Bonne» Laamann trummidel. Kaasa teevad veel endised liikmed Margo Rindemaa (Who Framed Roger Moore?) ja Ardo Kivi (Tallinn Daggers) ja loomulikult Pedigree praegune koosseis, mis esitab ka verivärsket, seni ilmumata materjali.

Pedigree moodustasid Holden 1993. aastal Tartus «Bonne» Laamann ja Leslie Laasner.

1994 ilmus album «Mindclouds», 1996. aastal salvestasid Loit ja Bonne EP «Understand?» ning peale seda klassikaline koosseis lagunes.

Bonne jätkas Pedigreed Tallinnas ning bändiga liitus Taavi «Taff» Aavik. Pärast seda eksperimenteeriti ja katsetati erinevaid koosseise ning uue albumini «Spite Rising» jõuti aastal 2000.

Selleks hetkeks olid peale Bonne ja Taffi Pedigree püsiliikmeteks Rene Piirkop, Slavka Klimov ja Priit Mägi.

Kuna peagi otsustas bändi tuumik Pedigreed muuta süngemaks ja elektroonilisemaks, muutus ka formaat. Liitusid Ardo Kivi, Maik Rõngelep ning veidi hiljem Sander Leivo.

2003 ilmus kogumikplaat «Drug TV» millel leidub ka üks Pedigree põhihitte «Head Drug Rising», millele vändati intrigeeriv video.

Järgmine täispikk album avaldati aastal 2005, nimega «Growing Apart» millele järgnes remix-plaat «Ghosts and Corpses».

2006 liitus bändiga uus bassist Margo Rindemaa (Loom) ja taas pöörduti live-trummari juurde, kelleks sai Jaagup Tormis (Recycle Bin). Selle koosseisuga salvestati album «Skeletal» (2009), mille Raadio Mania valis aasta albumiks. Selle plaadi kiiluvees ilmus täispikk remix-plaat «Lucifer Boy» ning video loole «March of the Blades».

2010 ilmutas Pedigree EP «Things You Need», millel oli nimiloo versioonid aastatest 2000 ja 2010 ning videod mõlemale versioonile, ning lisaks 2 remix'i.

Järjekordse verevahetuse läbis Pedigree viimase plaadi salvestamisperioodil, kui bändiga taasliitus Maik Rõngelep ning püsiliikme staatuse oli saavutanud Margus Gustavson (East Trading Wang, ODP) bassil.

«Satanic Disappointment» ilmus 2012. aasta sügisel ning pärjati Eesti Muusika Auhindadel parimaks metal-albumiks.

Pedigree on läbi aegade jaganud lavalaudu paljude maailma suurnimedega, näiteks Metallica, Massive Attack, Godflesh, Filter, Cult of Luna, Napalm Death, Clawfinger, Ufomammut, Scorn jpt. Bänd on tuuritanud paljudes Euroopa riikides.

Uksed Rock Cafesse avatakse laupäeval kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles