Uues kodumaises noorteseriaalis suitsetatakse kanepit ja juuakse viina

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stsenarist Martin Algus
Stsenarist Martin Algus Foto: Jelena Rudi

Kanal2 ekraanile jõuab esmaspäeval noorteseriaal «Ühikarotid», kus kujutatakse ühiselamuelu kogu selle eheduses.


Sarja tegelased, neli poissi ja kolm tüdrukut, pesitsevad ühe nimetamata jääva kutsekooli ühiselamus. Poisid peaksid saama elektrikuteks ja tüdrukud kokkadeks. Mitte just eriti kõrge lend, arvestades, et veel paar aastat tagasi said kõik ikka ärijuhtideks ja turundusspetsialistideks ja alla 30 000 kuus ei kavatsenud keegi tööle minna.

Nüüd on elu teinud oma korrektiivid ja Martin Alguse stsenaariumi järgi elavad noored üsna Teise Eestisse kuuluvas lagunenud ühikas. Võttepaigaks valitud maja Tallinnas Pärnu mnt 59 on igasugust ühikaelu näinud läbi aastakümnete: selles elasid oma peda-ajal Urmas Ott, Marju Länik, Anu Välba, Annely Adermann ja Meelis Pai.

Osatäitjatest on kõige kuulsam multimees, staarjuuksur, -tantsija ja -näitleja Lauri Pedaja talle juba omaseks saanud pätipoisi rollis (Kustav ehk Staff). Teised näitlejad ei pruugi televaatajatele nii tuttavad olla, mõned tulevad näitestuudiotest ja mõnel polnud varem üldse mingit näitlejatausta.

Produtsent Tuuli Roosma sõnul on «Ühikarotid» iseseisvumislugu: näeme, kuidas erinevatest keskkondadest pärit noored peavad tegema esimesi tähtsaid otsuseid oma elus. Loomulikult ei jää tulemata suhtesegadikud.

Kohe esimeses osas, vaevalt paar minutit pärast algustiitreid paneb peategelane Andri (Viljandi Kultuuriakadeemias näitlemist õppiv Ivo Reinok) suitsu ette - niipea, kui ta vanemate silma alt pääseb. Seejärel sebitakse salaviina ja suitsetatakse mehiseid kanepiplärusid. Tõsi küll, osatäitjad kinnitasid ühest suust ja väga siiralt, et võtete ajal oli selles tubakas. Ainult tubakas. Lõbus saab olema nii noortel kui vaatajal.

Viljandi Kultuuriakadeemias õppides elas stsenarist Martin Algus ühiselamus ja seetõttu on tal kogemused omast käest võtta.

«Ma nägin täna esimest korda, mis sellest kõigest välja tuli ja minu arust on täitsa lõbus, võis rahule jääda,» rääkis näitlejaharidusega stsenarist, kes ka ise ühes kõrvalrollis üles astub. «Noortega on tore töötada, nad mugandavad ise teksti, nii nagu nende meelest on õigem või noorepärasem öelda. Lauri rolli puhul on tema omamõeldud knihve ka sees.»

Esimese osa järgi otsustades on sarja poisstegelased just sellised arhetüüpsed Eesti koolipoisid nagu nad on olnud Lutsu aegadest peale: Toots (Staff ehk Lauri Pedaja), Tali (Andri ehk Ivo Reinok) ja Tõnisson (Tibu ehk Roger Stahlmann). Lisandub veel nohikuvurhvi leiutaja Neeme (Ragnar Uustal), kes sobiks hästi Kiire nišši täitma.

«Karakterid peaksid olema kõik piisavalt värvikad ja vastandlikud. Kui asjad juba töös olid, siis ma hakkasin ka mõtlema, et kummalisel moel on tegelastel sarnaseid jooni «Kevade» tüüpidega,» rääkis stsenarist. « Ilmselt kui Luts mõtles oma tegelasi, siis ta proovis kah sellist ansamblit luua, et nad oleksid kõik mingi külje pealt erinevad ja oma potentsiaaliga tüübid.»

«Ühikarottide» esimene osa on tele-eetris esmaspäeval kell 20.35 Kanal2s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles