Arstid päästsid maailma kõige väiksema poisi elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinud beebi jalg
Vastsündinud beebi jalg Foto: The New York Times / Scanpix

Saksa arstidel õnnestus päästa maailma kõige väiksema poisi elu.


Läinud aasta juunis tuli Saksamaal Göttingeni ülikoolihaiglas ilmale imepisike poisslaps, kirjutab Bild.

Kahekümne viiendal rasedusnädalal sündinud poisi pikkuseks mõõdeti 27 sentimeetrit ning kaalus see habras inimlaps 275 grammi - pisut rohkem kui pakk võid.

Kuigi poiss sündis juba eelmisel aastal, anti sellest avalikkusele teada alles eile. Arstid ei olnud lihtsalt kindlad, kas beebil üldse jätkub piisavalt jõudu, et elama jääda.

Möödunud suvel haiglasse läinud Thüringeni naisel tuvastati lootel eluohtlik seisund. Viisteist nädalat enne õiget tähtaega tõid arstid keisrilõike abil beebi ilmale.

Sündides oli poiss umbes sama pikk kui tavaline A4 suuruses paberileht. Algas arstide ja vanemate nädalaid kestev võitlus poisi elu eest.

Haigla esindaja Stefan Welleri sõnul on tegu teadaolevalt väikseima poisslapsega, kes nii varase sünnituse üle on elanud. Vaid kolm tüdrukut on olnud veelgi kergemad, neist kõige pisem, Ameerikas sündinud tüdruk, kaalus 244 grammi.

Kuus kuud intensiivosakonnas veetnud saksa poiss kaalus detsembris juba 3700 grammi, mida loetakse normaalseks sünnikaaluks. Alles siis said vanemad poisi lõpuks koju viia.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles