Uues ja rajus dokumentaalis «Vice – eraklik Põhja-Korea» saab näha tõetruud riiki

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vice – eraklik Põhja-Korea»
«Vice – eraklik Põhja-Korea» Foto: Kanal 2

Täna kell 21:30 alustab Kanal 2 uue raju dokumentaalfilmide sarjaga «Vice».

 Avaosa viib meid maailma kõige suletumasse riiki, üdini autoritaarsesse Põhja-Koreasse, kus USA NBA korvpallurid annavad diktaator Kim Jong-uni silme all näidismängu kohaliku korvpallikoondise vastu.

Selle varjus uurib «Vice» aga tegelikku tõde selle hirmuäratava riigi kohta...

Sarja avaosas kasutas Vice'i meeskond kaameratega Põhja-Koreasse pääsemiseks geniaalset pettemanöövrit.

Teades, et diktaator Kim Jong-un on suur NBA fänn, organiseerisid nad «korvpalli-diplomaatiaks» ristitud visiidi.

Nad meelitasid kampa kurikuulsa kossustaari Dennis Rodmani ja kolm Harlem Globetrottersi show-korvpallurit ning ootamatult oligi uks raudse eesriide taha valla.

Kuid see, mis neid kohapeal ees ootas, ületas kõik ootused, lootused ja hirmud, sest just sellel päeval tähistati Põhja-Koreas äsjase tuumakatsetuse õnnestumist.

Muuhulgas avastasid ameeriklased end 10 000 pealtvaatajaga spordihallist, kus publiku seas istus Kim Jong-un isiklikult ja kust riigitelevisioon tegi otseülekannet.

Korvpalluriks maskeerunud Vice'i korrespondent Ryan Duffyl polnud muud ellujäämis-valikut kui samuti särk selga tõmmata ja palliplatsile joosta...

Kaks kuud pärast sõbralikku korvpallimängu teatas Põhja-Korea armee, et on saanud lõpliku loa «halastamatuks» tuumarünnakuks USA vastu.

2013. aasta kevadel USA-s eetrisse jõudnud jahmatavalt tõetruu ja valgustav dokumentaalfilmide sari sai uueks dimensiooniks uudiste tegemisel ja kajastamisel.

Talibani laps-killerid, Filipiinide terroristid, Ameerika relvahullud ja mitmenaise-pidajad, Hiina meeleheitel poissmehed, Kreeka neonatsid, India slummid, Mauretaania tüdrukute nuuma-laagrid, Indoneesia laps-nikotiinikud on vaid mõned näited pöörasest saatesarjast «Vice».

Vastakaid maailmasündmusi kajastav «Vice» on Kanal 2s teisipäeviti kell 21:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles