Kuveidis plaanitakse teha testide abil kindlaks riiki siseneda tahtvad homod

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuveidi võimud plaanivad teha testide abil kindlaks riiki siseneda tahtvad homod
Kuveidi võimud plaanivad teha testide abil kindlaks riiki siseneda tahtvad homod Foto: SCANPIX

Kuveidi tervishoiuametnikud teatasid, et varsti plaanitakse võtta kasutusele meditsiinitestid, mille abil on võimalik riiki sisenevaid välisriikide kodanikke, kes on homod, kindlaks teha.

Pärsia lahe riikides Bahreinis, Kuveidis, Kataris, Omaanis, Saudi Araabias ja Araabia Ühendemiraatides on seadusega homosuhted ja –propaganda keelatud, edastab  Daily Mail.


Viimasel ajal on homovastaseid seadusi veelgi karmistatud.

Tervishoiuametnikud ei paljastanud, millised need meditsiinitestid konkreetselt on.

Kuveidi tervishoiuameti juhi Yousouf Mindkari sõnul need juba välja töötatud ning võetakse kasutusele.

Nimetatud riikidesse sisenevatele välismaalastele tehakse juba praegu rutiinne tervisekontroll. Sellele lisandub lähiajal test, mille abil tehakse kindlaks homod, lesbid ja transseksuaalid. Selliste seksuaalsuundumustega isikuid Pärsia lahe riikidesse ei lubata, vaid saadetakse piirilt tagasi.

«Võtame kasutusele abinõud, et homod ja teised seksuaalvähemused ei astuks Kuveidi ega veel mitme lähiriigi pinnale,»  lisas Mindkari.

Pärsia lahe riikides on seksuaalvähemustesse pikka aega negatiivselt ja represseerivalt suhtutud. Homoseksuaalsus on neis riikides keelatud ja seadusega karistatav.

Kuveidis saab homoseksuaale karistada kuni kümne aasta pikkuse vanglakaristusega. Saudi Araabias aga võib kohus homoseksuaalidele määrata surmanuhtluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles