Mart Sander: Raimond Valgre polnud geniaalne helilooja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Su nägu kõlab tuttavalt» teise hooaja avasaade, Mart Sander
«Su nägu kõlab tuttavalt» teise hooaja avasaade, Mart Sander Foto: TV3

Laulja ja saatejuht Mart Sander tunnistas, et on raske öelda, miks helilooja Raimond Valgret, kelle sünnist möödub täna sada aastat, niivõrd hinnatakse.

Sander märkis, et kui mingis mõttes oli Valgre nõrk, sest vandus elule alla, oli ta samas väga tugev inimene, sest ta ei müünud oma kunsti, vahendab Menu.

«Aeg oli selline, kust heliloojatelt nõuti kannapööret, uut muusikat, mis käib käsikäes nõukogude elu ja ideoloogiaga. Seda ta ei teinud, ta oli pigem nõus ise hukkuma, mida ta ka tegi,» selgitas Sander saates «Vikerhommik».

Sander sõnas, et praegu jätab Valgre tagaplaanile mitmed teised andekad heliloojad: «Tal on lihtsalt hea muusika ja tema ümber punutud legend ja kookon, mis teda saadab, on omaette arutelu väärt. Muusikalises mõttes ei ole ta geniaalne, vaid lihtsalt hea helilooja, kes on varjutanud kahjuks ära ka väga paljud teised head heliloojad sellest ajastust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles