Eesti tantsitavam mees selgub naistepäeval

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene meeste tantsupidu Rakvere staadionil 2006. aastal.
Esimene meeste tantsupidu Rakvere staadionil 2006. aastal. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Konkursi Eesti tantsitavam mees 2010 avalik lõppvoor leiab aset 8. märtsil algusega kell 18 Solarise Keskuse aatriumis.



Žürii, eesotsas baleriini ja tantsuõpetaja Kaie Kõrbiga, otsustab, kes pääseb MTP2 eeskavas tantsima Pahareti rolli. Esialgne kandidaatide valik tehti videovoorus - sealt pääses lõppvooru 10 osalejat.



MTP2 ehk Meeste Tantsupidu 2 - Elementaalne on unikaalne sündmus 3000 meestantsijaga, kus rahvapärimused põimuvad läbi tantsu ja laulude huvitavaks vaatemänguks.

Pahareti õlul lasub üks kandvatest rollidest - ta tuleb tantsides väljakule kui valitseja, kes vaatab üle oma valdusi ja alluvaid. Ta naudib oma kuldses ülikonnas võimutäiust, rikkust ja kuulsust ning laseb end imetleda.

"Sõna "elementaalne" viitab maailma loomise neljale algelemendile: õhk, vesi, tuli ja maa. Pahareti tants on peo tule osas. Meeste Tantsupeo kavas järgnevad tema soolotantsule Lembe Rätsepa tants "Kurivaim" ja Märt Agu tants "Kubjas kaubaks", viimases tuuakse kubjas Paharetile kingituseks. Paharet lahkub koos kupjaga ja vabad mehed tantsivad rõõmutantsu," kirjeldas Pahareti tegevust peo pealavastaja Maie Orav.

Konkurssi korraldavad MTÜ Tarvanpää Selts koostöös Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi, Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskuse ning Rakvere linnaga.

Lisaks Pahareti osatäitja valmisele antakse välja eriauhind parima koreograafia eest.

Teine eesti meeste tantsupidu toimub tänavu 13. juunil Rakvere staadionil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles