Emakeelepäeval kõlab Viljandi raamatukogus Siim Kärneri luule

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Emakeelepäeva tähistatakse Viljandi linnaraamatukogus 11. märtsil kell 16. Kohaliku kirjamehe Siim Kärneri luule kõlab Heli Luige ja Janek Vadi esituses.


«Tahtsin emakeelepäeva puhul teha midagi niisugust, mis puudutab just viljandlasi ja on neile arusaadav,» rääkis luulekava idee autor Reet Post. «Tundsin ka Siimu ees teatud süümepiina, sest temast kui luuletajast pole piisavalt räägitud, poeedina on teda teenimatult vähe tunnustatud.»



Idee autori sõnul on tähtis ka mõte viia Siim Kärneri luuletused noorteni noorte abil. Heli Luik, kes on Reet Posti koostatud luulekavades esinenud varemgi, tunnistas, et murdes luuletusi lugeda on hoopis teine asi, justkui võõrkeeles loeks.



«Piinlik küll, aga paari sõna õiget tähendust ei osanud ma ära arvatagi — arvasin midagi, aga hiljem sain teada, et on päris teistmoodi hääldus ja teine tähendus ka,» rääkis ta.



Näitlejaid nõustas mulgi keele tundja Erna-Elise Neimann. Janek Vadi ja Reet Post teevad koostööd teist korda. Luulet saadab seekord elav muusika: laulab Karmela Tennemaa, teda saadab kitarril Eero Talisainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles