Lumeinimese karvadele tehakse DNA-test

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti teadlased uurivad väidetavalt lumeinimesele kuuluvaid karvu
Briti teadlased uurivad väidetavalt lumeinimesele kuuluvaid karvu Foto: Wikipedia.org

Briti teadlaste sõnul said nad oma valdusesse väidetavalt lumeinimesele kuuluvad karvad ja neile plaanitakse DNA-test teha.

Ahvide ekspert Ian Redmond sõnas,  et Indiast saadetud karvad meenutavad karvu, mille leidis kunagi ka Džomolungma esmavallutaja Sir Edmund Hillary, kirjutab BBC.

 

Pärast mikroskoobiuuringuid saadetakse väidetavad lumeinimesekarvad mitmesse erinevasse laboratooriumisse sõltumatute DNA-testide tegemiseks.

 

Ian Redmondsi sõnul võrreldakse mikroskoobiuuringutel Indiast pärit karvu teiste loomade karvadega, kes elavad Džomolungmas Garo mägedes Meghalaya piirkonnas.

 

Indias kutsutakse lumeinimest «mande barung» ehk metsinimene.

Karvad saatis Briti teadlastele hindust isehakanud lumeinimeseuurija Dipu Marak, kes enda sõnul sai need paigast, kus 2003. aastal nähti lumeinimest järjest mitmel korral.

Maraki arvates on need karvad kindel tõendusmaterjal ahvisarnase, kuni kolme meetri pikkuse isendi kohta.

Hindu lisas, et need isendid kaaluvad umbes 300 kilogrammi ning toituvad põhiliselt taimedest.

 

«Mikroskoobi all uurimine näitas, et need karvad ei kuulu karule, metsseale ega meenuta ka metsikute makaakide karvu. Karvade struktuur meenutab inimahvide ja inimeste karvu. Kellele need karvad kuuluvad, on veel mõistatus,» sõnas ahviekspert Ian Redmonds.

Redmonds lisas naerdes, et kui need karvad tõesti kuuluvad inimahvi sarnasele olendile, siis need kannatavad sama asja all, mis inimesedki – karvade lõhenemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles