Kontserdilaval esinevad kaks ühe nimega meest

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatri näitleja Margus Vaher
Ugala teatri näitleja Margus Vaher Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Margus Vaher võitis 2007. aastal lauluvõistluse «Kaks takti ette», tekitas ta sellega üksjagu elevust. Margus Vaheri tuttavad olid hämmingus: see, et staažikas teatrimees laulda oskab, oli ammu tuntud tõde, kuid et ta noorte lauluvõistlusel osales ja selle võitis, ei mahtunud saate kulgu ja  osalejaid üksnes pealiskaudselt jälginud inimestele kuidagi pähe. Kuni selgus, et Marguseid on kaks.


2007. aastast on mõlemal Margus Vaheril sarnased mälestused: ühelt pärisid tuttavad ikka ja jälle, kas ta on lauljaks hakanud, ning teiselt, kas too on nüüd näitleja ja lavastaja. Rõõmsat elevust tekitas pärimine mõlemas mehes.



Nüüdseks on inimesed juba harjunud mõttega, et meie kultuurimaastikul toimetab kaks Margus Vaherit. Vanem Margus Vaher on pärit Virumaalt ning töötanud 1974. aastast Ugalas näitlejana ja lavastajana. Tema seni viimane roll on Jaques Berry lavastuses «Majandustõus ehk Kohe käib pauk», kuid ta teeb kaasa ka tükkides «Väike Tjorven Soolavareselt», «Kolm meest paadis» ja «Nii nagu taevas». Margus Vaheri lavastustest on mängukavas «Arturi laulud ja aastad».



Margus Vaher on peamiselt koos Üllo Kauriga laulnud paljudel üritustel ja mitmesugustes paikades. Helikandjale ei ole tema laul veel jõudnud, kuid on jäänud kuulajate südamesse.



Noorem, Saaremaalt pärit Margus Vaher õpib Tartu ülikoolis, juhib pühapäeviti koos Maian Kärmasega Vikerraadios saadet «Keskküte» ja teeb karjääri muusikuna. 2008. aastal esitas ta Eesti eurolaulu (nüüdne «Eesti laul») finaalis Elmar Liitma ja Liis Lassi laulu «God Inside Your Soul» ning sai viienda koha. 2008. aastal ilmus tal helikandja «Minu Eestimaa...», millel ta laulab Urmas Alendri laule. Möödunud aastal ilmus plaat «Kui tahad kuulda, tule lähemale», kus on peal tema enda lood.    



Kahe Marguse teed ristusid aasta tagasi Iisaku rahvamaja laval. Seal alguse saanud tutvusest kasvas välja kava «Margus Vaher + Margus Vaher = ...», lugude, luule ja lauludega muusikaline koosviibimine, mis naistepäeva eel ja ajal avalikkuse ette jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles