Klots ja Svjata Vatra panevad pidu

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra.
Svjata Vatra. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Laupäeval, 27. veebruaril kell kaheksa õhtul on Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis kõik valmis, et seal võiks hakata pihta piduõhtu ansamblitega Svjata Vatra ja Klots.


Kui Klots on Haapsalu enda bänd, kus musitseerivad Ott Vallik, Indrek Kalda, Anto Siimson ja Marek Lamp, siis Svjata Vatra ehk eesti keeli Püha Tuli on Eesti-Ukraina folkansambel, kes enda sõnul viljeleb tulefolki.

Mis imestiil see on, tuleb igaühel endal avastada, kuid tillukene vihje kummalisele tulefolgile on juba ukrainlastest ja eestlastest koosneva Svjata Vatra pillivalik: tromboon, duduk, akordion, torupill, vile, sarv, parmupill, perkussioon, tarbuka, buhalo, džembe, vikat. Viimane on 2005. aastal loodud ansambli ideelise kui vaimse juhi Ruslan Trochynskyi käes laval nii muusikariist kui atraktiivne esinemisvahend.

Vähemalt seni on nimetatud instrument tekitanud kuulajates-vaatajates aina vaimustust. Esineb Svjata Vatra aga alatasa, seda nii kodutanumal Mulgimaal kui raja taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles