3,9 miljoni naelane maal müüdi kogemata 7920 naela eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiziani portree
Tiziani portree Foto: Wikipedia.org

Christie`s oksjonimaja oksjonil müüdi miljonite naelte väärtusega maal kogemata märgatavalt madalama hinnaga.

Itaalia kunstniku Tiziani  teos müüdi 7920 naela (140 184 krooni) eest, selle tegelik hind on aga 3,96 miljonit naela (70 miljonit krooni), kirjutab Daily Mail.

1515. aastast pärit maal tuli päevavalgele 1993. aastal. Kunagi Inglise kuningale Charles I-le kuulunud maalil on kujutatud Salomed, kes hoiab käes Ristija Johannese pead.

Maali omanikud viisid selle teose Christie`s oksjonimajja hindamiseks. Neile öeldi, et tegemist on Tiziani koolkonna maaliga. Ekspertide sõnul ei olevat see Tiziani enda teos, vaid mõne ta õpilase oma.

Teose puhastamist peeti tarbetuks ja see müüdi pisut üle 7000 naela eest.

Maali tegelik autor ja väärtus paljastusid 2001. aastal, mil kunstitöö puhastada lasti. 

Maali esialgsed omanikud süüdistasid Christie`s oksjonimaja ebakompetentsuses. Asi siiski kohtusse ei jõudnud, kuna pooled jõudsid kokkuleppele.

Tizian (kodanikunimega Tiziano Vecellio) oli itaalia maalikunstnik, kõrgrenessansi üks silmapaistvamaid meistreid. Sündis 1490. aasta paiku Pieve di Cadores ning suri 27. augustil 1576 Veneetsias katku tagajärjel.

Tizian viljeles usu- ja mütoloogiaainelist kompositsiooni ning portreemaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles