Spordime ümber maakera

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisepäeval valib igaüks talle kõige enam sobiva liikumisviisi. Pildil kepikõnnib lumises metsas Arnold Rüütel.
Tervisepäeval valib igaüks talle kõige enam sobiva liikumisviisi. Pildil kepikõnnib lumises metsas Arnold Rüütel. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sihtasutus Eesti Terviserajad kutsub kõiki eestimaalasi vabariigi sünnipäeva tähistama aktiivse liikumisega, osalema kõikidel Eesti terviseradadel samaaegselt toimuval sportlikul rekordiüritusel, kus igaüks võib valida talle sobiva liikumisviisi ja jõukohased kilomeetrid kas suusatada, uisutada, kõndida või sörkida.


Sihtasutuse juhataja Jaanus Pulles on tõdenud, et ühise rekordürituse „Eesti terviseradadel ümber maailma" eesmärk on tutvustada inimestele nende kodukandi looduslikke terviseradu ja kutsuda kõiki tervislikult aega veetma. Tervisesportlasi ootab üle Eesti enam kui 60 terviserada. Pärast raja läbimist ootab suuremates keskustes osalejaid soe tee.

Liikumist nautima on oodatud kõik nii perede kui sõpruskondadega, ent ka päris üksinda. Rajad ürituseks on avatud vähemalt kogu kolmapäevase valge aja.

Oma panuse andmiseks rekordi püstitamisse palutakse läbitud kilomeetritest teada anda enne kella 18. Suuremates keskustes on selle tarvis omaette inimesed, kel puudub võimalus sedasi oma tervisekilomeetreist teatada, saab seda teha internetis tervisepäevikus aadressil www.terviserajad.ee

Kogutud tervisekilomeetrid summeeritakse ning tulemuse teeb Sihtasutus Eesti Terviserajad teatavaks vabariigi aastapäeva õhtul.

Ürituse rekord pärineb mullusest talvest, kus pealt 12 000 inimest läbisid kokku üle 97 000 kilomeetri ehk tublisti üle kahe ringi ümber maakera.

Saaremaal ootavad lõbujõustiklasi Kuressaare terviserajad, Karujärve terviserajad ja Kaarma terviserada.

Läänemaal on radadega kitsam, sest Haapsalu mail asub vaid Palivere terviserada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles