Britid võtavad kasutusele tavanaise mõõtu mannekeenid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Debenhams plaanib kasutusele võtta normaalsuuruses mannekeenid.
Debenhams plaanib kasutusele võtta normaalsuuruses mannekeenid. Foto: Caro / Scanpix

Inglise Debenhams võtab esimese kaubamajana kasutusele mannekeenid, mille rõivasuuruseks on 44. Eesmärgiks on peegeldada reaalse briti naise kehakuju.


Esialgu hakkavad mannekeenid demonstreerima moedisainer Ben de Lisi uut kollektsiooni «Principles», vahendab Telegraph.

Peaaegu kõik Suurbritannia rõivapoed, sealhulgas Debenhams ja Marks & Spencer, kasutavad mannekeene, mille suuruseks on 36 või 38. Samal ajal kannab keskmine inglanna rõivasuurust 44.

Vaatamata kõhnukestele mannekeenidele pakub näiteks Debenhams kundedele rõivaid ka suuruses kuni number 54. Üle neljakümne protsendi läbimüügist tuleb aga suurusnumbrite 42-44 pealt.

Esialgu ilmub Debenhamsi kaubamajadesse vaid käputäis normaalmõõdulisi modelle, kuid kui kliendid idee heaks kiidavad, hakatakse neid tihedamini kasutama.

Briti söömishäiretega võitleva sihtasutuse juhi sõnul toetavad nad kaubamaja ideed, sest naised tunnevad end sageli süüdi, kui rõivad ei istu nende selga nii hästi kui vaateaknal oleval mannekeenil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles