Victoria Beckham: modellid võivad olla nullsuuruses, kuid ei pea

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Beckham
Victoria Beckham Foto: SCANPIX

Briti seltskonnadaami, laulja ja moelooja Victoria Beckhami sõnul võiksid modellid olla ülisaledad, niinimetatud nullsuuruses, kuid ei pea.

Kõhna proua Beckhami arvates saaks enamik inimesi saledad olla kui nad nii palju ei sööks, kirjutab People.

«Suur osa neidudest ja noortest naistest on loomulikult saledad. Nad ei pea selleks mingeid pingutusi tegema,» selgitas inglanna.

Beckhami arvates on tegemist diskrimineerimisega kui kedagi peetakse liiga kõhnaks või liiga tüsedaks.

«Kellelgi ei tuleks kleepida külge silti, et ta on nüüd see või teine,» selgitas Beckham oma seisukohta.

Beckham soostus alluma 350 moedisainerit ühendava organisatsiooni CFDA (Council for Fashion Designers of America) nõudmisele, et moeloojad peavad valima modelle vastutustundlikult.

«CFDA loodab, et oma loomingu jaoks modelle valivad moeloojad ei teeks koostööd alakaaluliste ja liiga noorte modellidega. Arvan, et moeloojad on seda soovitust liiga tõsiselt võtnud. Kui modellile on ikka looduse poolt antud vähe kehakaalu, kuid nõutav pikkus, siis ei ole kellelgi õigus teda selle pärast kritiseerida,» selgitas proua Beckham.

Beckhami loodud rõivakollektsioon sai möödunud nädala pühapäeval New Yorgis toimunud show`l sooja vastuvõtu.

«Allusin ettekirjutustele ja ei lasknud osasid modelle lavale, kuna CFDA arvates on nad liiga kõhnad,» tunnistas lauljast moekunstnikuks saanud naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles