Kevadmood toob mustrite pillerkaari

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Lisaks  kõikvõimalikes tegumoodides lühikestele pükstele – kitsad põlvpüksid, lühendatud viigipüksid, puhvpüksid, minišortsid, bermuudad – tõotavad sel kevadel end moekaardile sättida ka siidjad kombinesoonid ja stiilireegleid eiravad mustrikooslused, nimetab Tallinna kaubamaja loovjuht Kristina Herodes värskeid kevadetrende.

 «Mõneks ajaks on moepildist kadunud minimalism, liigselt üleslöödud välimus ja 80ndad,» nendib ta. See-eest teevad enesele ruumi 90ndate avarad lõiked ja sellega koos ka teksamood, meremehestiil, samuti buduaarilikult romantiline-kihiline-läbikumav, ohtrate drapeeringute ja volangidega rõivakunst.



Värvipaletti valitsevad õrnad toonid: valge, beež, tuvihall, kahvaturoosa, piparmündikreem. Sealsamas teeb ilma sinine ning ka idamaiselt kirkad toonid ja rikkalikud mustrisegud.



Siluetis on tähelepanu liikunud rõhutatud õlajoonelt volditud (püksi)värvlile, käekotid on ülemäärase ehte- ja lisandikoormata ning kingad ilustatud paelte, rihmade ja lipsudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles