Kumma sina valiksid: koduperenaise ameti või nüri töö?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud naised on valmis jätma karjääri ning pühenduma kodule ja lastele.
Paljud naised on valmis jätma karjääri ning pühenduma kodule ja lastele. Foto: Caro / Scanpix

Noored emad on valmis jätma kõrgelennulise karjääri ning jääksid hea meelega koju lapsi kasvatama, selgus värskest briti uuringust. Nad ei näe probleemi ka selles, kui mehest saab pere peamine leivateenija.


Inglismaal esitleti iga-aastast sotsiaalsete hoiakute uuringut, mis näitab märgatavat muutust naiste suhtumises töö- ja pereasjadesse, vahendab Daily Mail.

Uuringut analüüsinud sotsioloogi Geoff Denchi hinnangul on eelkõige märgata tagasipöördumist traditsiooniliste kodu ja perega seotud väärtuste juurde.

Järjest on kasvamas nende alla nelja-aastaste lastega emade arv, kelle arvates segab täistööajaga töötamine pereelu. Samuti on tõusnud nende naiste arv, kes usuvad, et enamik naisi tahavad kodu ja lapsi.

Sotsioloogi sõnul on paljud naised täisajaga töötamist proovinud ning jõudnud järeldusele, et kodus on palju huvitavam, seda eriti siis, kui nende ainuvõimalik töökoht on küllalt nüri.

Kuigi emade tööhõive on suurenenud, on sageli tegu osalise ajaga tööga, et naistel oleks võimalik ka kodus aega veeta.

Sotsioloog näeb muutunud mõttemalli eelkõige 18- kuni 34-aastaste noorte emade hulgas. Nendesamade naiste emad võitlesid omal ajal meestega võrdsete õiguste eest.

Denchi sõnul tuli uuringust välja see, et kõige õnnelikumad olid naised, kes väärtustasid koduperenaise rolli, kuid tegid selle kõrvalt pisut ka palgalist tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles