Moelõuna koos Eve Kivi ja Marten Kuningaga

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oma 50ndat juubelit pidav Tallinna Kaubamaja arvates on selle kevade moehitiks lühikesed püksid.

Pikalt moemaailma valitsenud sõjakas hoiak on möödas. Uutmoodi kevadmoe tagant võib lugeda hoopis headuse ja loodusega kooskõlas elamise sõnumit. Moes valitseb rahulik värvikeel ning loomulik romantiline stiil. Kõrgetelt kontsadelt on aeg kolida taas maa peale ning üle mitme kevade on naiste moelemmikuks püksid!

«Moekaardilt on mõneks ajaks kadunud liigselt üleslöödud välimus, minimalism ja 80ndad,» rääkis Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes. «Selle asemel valitseb kevad-suvel hele ja romantiline meeleolu, mis on pärit pigem maalt kui tolmuselt linnatänavalt. Võimsalt on esindatud avaralõikelised 90ndad ja sellega koos ka teksamood.»
 
Domineerivad puhtad ja tundlikud toonid: valge, viljapõllubeež, tuvihall, kahvaturoosa, piparmündikreem jt. Väga oluline moevärv on sinine oma erinevates varjundites. Vaheldust lisab reisihõnguline idamaade ja safari suund, milles annavad aktsenti kirkamad toonid ja üllatavad mustrisegud – mida rohkem erinevaid mustreid koos, seda toredam.

 

Eriti võrratu hooaeg ootab Kristina Herodese sõnul ees romantikasõpru. «Lemmikmaterjaliks on siid – pole olemas teist nii mõnusa puudutusega elusat kangast! Disainis on kasutatud ohtralt drapeeringuid, volange ja õrna kihilisust. Pesulikud detailid, läiked ja läbipaistvus võimendavad buduaarimeeleolu,» rääkis Herodes.

«Õhulisele teemale on tasakaaluks aga täiesti uut moodi asjalik romantika, mida iseloomustab viljapõldude vahelt pärit praktilisus, näiteks asjalikud lühikesed püksid koos õrna pluusiga või volangidega üle külvatud teksa.»

Tallinna Kaubamaja Naiste- ja Meestemaailma juhi Helle Luksi sõnul hakkavad rõivastel silma huvitavad detailid ja kangaste töötlused. «Disainerid on andnud rõivastele põnevust voltide ja mahuliste kaunistustega.

«Sel hooajal on moefookus liikunud õlalt hoopis puusale, laiade õlakute asemel võib näha voltidega värvleid. Laiem puus on nüüd kindlasti eeliseks,» rääkis Helle Luks. «Suur trend on ka augumustrid, mille alla mahub kõik hõredatest kudumitest ja pitsidest kuni väljalõigeteni kleitide sees.»

Kleitide ja seelikute kõrval soovitab mood naistel ka pükse kanda ning just lühikesed püksid on hooaja põhiline hitt! «Moes on asjaliku lõikega, suhteliselt kitsad põlveni ulatuvad püksid, kuid on ka lühendatud viigipükse, puhvpükse, jalgratturipükse, tibatillukesi hot-pantse ja kindlasti hakkavad silma 90ndate suured lemmikud – bermuudad,» loetles Kristina Herodes. «Intrigeeriv moeasi on ka kombinesoon, mida leidub nii pika kui lühikese sääreosaga.»

Hooaja aksessuaarivalikut iseloomustavad mugavus ja heledad toonid. Kontsad on kõrgustest allapoole kolinud ning jalad saab taas kindlalt maha toetada. Moes on puukotad, baleriinikingad ja etnohõngulised sandaalid. Kandekotid  on pastelsed, naiselikud ja liigsete kaunistusteta. Rõivakomplektile saab seikluslikkust lisada näiteks rihmadega märsi, seljakoti või hoopis 90ndate stiilis puusakotiga.

 

Ka meestemood on vormilt palju pehmemaks muutunud  – asjad laotakse vaba käega kihiti selga ja keegi ei muretse enam selle pärast, kas ta näeb ikka piisavalt edukas välja. «Moelemmikuteks on vaba lõikega üleriided – puuvillased pintsakud, merehõngulised kudumid ja sportlikud joped.  Ja loomulikult soovitab kogu kevadet läbiv teksavaimustus pea iga asja garderoobis kokku sobitada teksapükste või -jakiga,» soovitas Kristina Herodes.

Tallinna Kaubamajas peetud kevadehõngulisel moeshowl astusid teiste seas mannekeenidena üles ka filmidiiva Eve Kivi ja Superstaari-Marten Kuningas


Kiika pildigaleriid Tallina Kaubamaja kevadmoest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles