Viiskümmend on uus kolmkümmned üheksa!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiekümnesed naised reisivad võimalusel eksootilistesse paikadesse - miks mitte Brasiilia sambakarnevalile!
Viiekümnesed naised reisivad võimalusel eksootilistesse paikadesse - miks mitte Brasiilia sambakarnevalile! Foto: AFP / Scanpix

Kui oled üks neist, kes arvab, et viiekümneselt on elu läbi, siis arva uuesti. Üle viiekümnestest naistest on saamas lausa eraldi klass, kes elab mõnuga üksi ning reisib eksootilistes paikades.


Inglise keeleruumis on kasutusele tulnud uus termin - «swofties» (Single Women Over Fifty), vahendab Aftonbladet. «Swoftie» on vallaline naine, kes käib väljas tantsimas, «säutsub» suhtluskeskkondades ning sõidab puhkama eriti eksootilistesse sihtkohtadesse.

Suurbritannias korraldatud uuring näitas, et 50. eluaasta piiri ületanud üksikud naised elavad palju aktiivsemat elu kui iial varem. Nad on oma eluga rahul, sõltumata sellest, kas nad on lahutatud, lesed või lihtsalt üksikud omal valikul.

Viiendik neist käib usinalt kohtamas ning on oma sotsiaalse suhtlusvõrgustikuga väga rahul, kirjutab Daily Mail. Pooled naistest on otsustanud õppida midagi uut - arvutitarkusi, võõrkeeli, kokkamist või salsat.

Üle viiekümnesed naised ei karda uut tehnoloogiat ning paljud kasutavad Facebooki või Twitterit.

Uuringus nenditi, et tänapäeva viiekümnesed naised erinevad eelmistest põlvkondadest märgatavalt, nad on iseseisvamad ja avatud uutele kogemustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles