Kuidas end seksikiisuks süüa?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed toidud aitavad muutuda kirglikumaks.
Mitmed toidud aitavad muutuda kirglikumaks. Foto: PantherMedia / Scanpix

Erinevad uuringud on tõestanud, et kindlad vitamiinid ja mineraalained mõjuvad hormoonidele ergutavalt ning panevad seksuaalelu mõnusalt praksuma.


Järgmisel korral, kui tunned end eriti kirglikuna, siis tuleta meelde, mida sa just õhtusöögiks sõid. Redbook Magazine toob ära peotäie mõnusaid toiduaineid, mis mõjuvad kui afrodisiaakum.

Maasikad

Need pisikesed armsad marjad mõjuvad juba pealtnäha küllalt ligitõmbavalt. Lisaks sellele sisaldavad nad antioksüdante ning parandavad vereringet ehk panevad vere kuumemalt voolama.

Munad

Kõvaks keedetud või poolpehmed, härjasilmad või munapuder - munad on täis B6 vitamiini, mis aitab tasakaalustada keha hormonaalset tasakaalu ning toime tulla stressiga. Proovi ka teisi toiduaineid, milles on rikkalikult B6 vitamiini - spinatit, porgandeid, herneid või kala.

Liha

Karnivoorid, rõõmustage! Loomaliha ja tume linnuliha aitavad ohjeldada prolaktiini taset organismis. Prolaktiin on aga hormoon, mis võib iha summutada. Taimetoitlased võivad liha asemel valida pruuni riisi, täisteraleiba või rohelisi lehtköögivilju.

Küüslauk

Küüslauku süües muutub sinu hingeõhk tõeliseks massihävitusrelvaks, kuid kui see pisiasi kõrvale jätta, siis mõjub see terav suutäis voodielule vägagi vürtsikalt.

Šokolaad

Eks sellel ole ikka oma põhjus ka, miks valdav osa naistest šokolaadi armastab. Kakaos leidub muu hulgas metüülksantiini, mis soodustab dopamiini tootmist organismis. Dopamiin on aga teada-tuntud heaoluaine, mis võib mõnust uimaseks muuta ning paneb meid käte vahel sulama.

Apelsinid

Kõrge C-vitamiini sisaldusega toidud aitavad võidelda külmetusega, kuid neil on ka teisi häid omadusi. C-vitamiin tõstab organismi oksütotsiini taset, mis on hormoon, mida eraldub ka seksuaalse erutuse ajal.

Kaerahelbepuder

See tuttav hommikusöök ei näe küll eriti seksikas välja, kuid uuringud on näidanud, et kaerahelbed tõstavad veres testosterooni taset.

Kreeka pähklid

Näkitsemiseks nii mõnusad pähklid sisaldavad rasvhappeid, mis on nn seksihormoonide põhikomponendiks. Puista julgelt pähkleid salati sisse või sega küpsisetaignasse ning seksikam õhtu on garanteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles