Kas ajateenistus on Eestis ajaraiskamine?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdur Iraagis.
Eesti sõdur Iraagis. Foto: mil.ee

Meie tuntud kuulsustest pole sõjaväelase leiba maitsnud Mikk Saar, Tanel Padar, Rain Tolk, Lauri Pedaja, Martin Saar, Rolf Junior, Ken Saan, Ženja Fokin, Bedwettersi poisid, Vaido Neigaus ja Koit Toome.

Laulja Mikk Saar on näiteks kuulutanud sõjaväe üheks mõttetuks kohaks, filmimees Rain Tolk arvab, et tema psühholoogiline profiil ei sobi sõjaväkke ning samuti leidis sõjaväekomissariaat möödunud aastal, et ka meie tantsustaar ja staarjuuksur Lauri Pedaja polegi väekõlbulik.  

Veebireporter Urmo uuris seepeale tavakodanikelt, kas ajateenistus peaks olema vabatahtlik või peaks Eestil olema hoopis palgaarmee?

Sõdurpoiss Toomas: Mina läksin sõjaväkke kohe peale keskkooli vabatahtlikult ning üheteistkümneks kuuks. Aga siiski piisaks minu arvates sõjaväeteenistuseks poolest aastast. 

Igor: Sõjavägi ei tohiks kohustuslik olla. Aga mina läheks, kui kutsutaks, sest isamaad peab kaitsma. 

Villu: Sõjavägi võiks kohustuslik olla, sest ainult vabatahtlikuse alusel see süsteem ei töötaks. See töötaks juhul, kui teadlikkus oleks kõrgem. 

Alex: Eestimaa ei vaja kohustuslikku militaarjõudu. Seda jõudu on vaja vaid puhtalt sisekorra tagamiseks ja rahva aitamiseks, mitte ekspansiooniks. Pole kasu väikesest sõjaväest. Tänapäeva sõjategevus on distantsilt juhitav - raketid ja puha, et kahest kolmest tankist pole vahet... 

Irja: Sõjavägi on Eestis ajaraiskamine!

Mihkel: Kõigil noortel meestel peaks olema õigus ja kohustus Eesti sõjaväes teenida, sest see teeb mehest mehe!

Indrek: Need kes tahavad, mingu! Mina minna ei taha, sest mul on ülikool pooleli ja on ka teisi plaane.

Virve: Mehed peavad ka trenni tegema... 

Vaido: Võiks olla palgaarmee. Aga samas on suht hea, et sõjaväes saab raha...

Mida arvad Sina, kas ajateenistus Eesti armees on ajaraiskamine või mitte? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles