Mehed ei süvene partneri omadustesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed ei süvene partneri omadustesse
Mehed ei süvene partneri omadustesse Foto: AFP / Scanpix

Briti psühholoogide uuring näitas, et mehed ei süvene partneri omadustesse ega tunne selle tõttu oma naisi tegelikult üldse.

Uurijate sõnul ei tea mehed isegi selliseid elementaarseid asju nagu naise silmavärv või jalasuurus, kirjutab news.com.au.

«Vähene tähelepanu pööramine partneri omadustele võib kaasa tuua teineteisest pideva möödarääkimise. Halvimal juhul on selle tulemuseks lahkuminek,» selgitasid asjatundjad.

Uuringus küsitleti 2000 meest nende partneri kohta. Kümnest mehest kuus arvas, et tunnevad oma naist läbi ja lõhki.

Kuid tulemused näitasid midagi muud. 12 protsenti meestest ei teadnud, mis värvi ta naise silmad on, kümnel protsendil ei olnud aimu ta sünnikuupäevast ning kaheksa protsenti ei osanud määratleda naise tegelikku juuksevärvi.

Igal kolmandal mehel ei olnud aimugi, millist parfüümi partner eelistab.

30 protsenti küsitluses osalenud meestest ei teadnud oma naise rinnahoidja suurust, 11 protsendil ei olnud aimu naise ametinimetuse kohta ning 12 protsenti ei osanud öelda naise parima sõbranna nime.

Uurijad leidsid, et 27 protsenti meestest ostab oma naisele või kallimale vales suuruses pesu ja rõivaid, kuna nad ei ole uurinud naise strateegilisi mõõtmeid.

Enamik küsitletud meestest arvas, et naised suudaksid nimetada nii nende silmavärvi kui ka seda, millist habemeajamisvahtu nad kasutavad.  

Suhteekspert Francine Kaye'i sõnul on detailide nägemine eelkõige omane naistele, mitte meestele.

«Loodus on seadnud nii, et meestele ja naistele on tähtsad erinevad asjad. Sellest ka erinevus, mida keegi tähtsaks peab. Naised ei pea meesteks muutuma ja vastupidi. Kui naine tahab, et mees mõnele asjale tähelepanu pööraks, siis tuleb mehe tähelepanu neile juhtida,» selgitas ekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles