Seitse halastamatut tõde abielust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielu ei ole vaid meelakkumine.
Abielu ei ole vaid meelakkumine. Foto: PantherMedia / Scanpix

Abielu ei ole vaid roosamanna ja roosiaed. On terve hulk tõdesid, mida sulle enne kooselu rääkida unustati. Võib-olla põhjusega.


Redbook Magazine on välja toonud vaid mõned neist paljudest tõdedest, millega abieluinimesed silmitsi peavad seisma.

Tõde nr. 1

Ühel päeval vaatad sa enda kõrval olevat inimest ning mõtled: «Kas see ongi kõik?»

Siin ei aita ka õige inimese leidmine, sest sa ei suuda olla õnnelik iga päev ja nii elu lõpuni - ükskõik, kui lahe partner sul on. Kindlasti võib tulla ette päevi, mil sa mõtled, miks selle abiellumisega küll kiirustada oli vaja. Ära heida meelt, see on täiesti normaalne.

Tõde nr. 2

Sa pead suhte toimimiseks uskumatult palju rohkem pingutama, kui sa arvata oleksid osanud. Ühe või kahe halva harjumusega leppimisest ei piisa õnnelikuks abieluks. Kaks ühe katuse all elavat inimest tähendab (sageli) suuri ohvreid. Kuid ära unusta, et küllap ka sinu partner mõtleb samamoodi - et oled kümnest tuhandest tükist koosnev piltmõistatus.

Tõde nr. 3

Sa heidad mõnikord vihasena voodisse.
Seda vaatamata sellele, et pereterapeudid soovitavad, et paha tujuga ei tohiks kunagi magama heita ja et probleemid tuleb lahendada kohe.

Mõnede jaoks see meetod võib-olla töötabki, kuid teistel on tarvis lihtsalt välja puhata. Mõnikord on unel imekspandav mõju ja see, mis kaheksa tundi tagasi tundus ülimalt provotseerivana, võib hommikul lausa pisiasjana paista.

Tõde nr. 4

Mõnikord sa lihtsalt ei saa seksi - ja see on ka normaalne.

Seksivabasid perioode tuleb ikka ette. See ei pruugi tähendada, et sinu partner sind enam atraktiivseks ei pea.

Mõnikord on põhjus selles, et uni on tähtsam, teinekord on jälle teine põhjus. Süüdistustest on harva kasu, olukord laheneb kiiremini, kui teineteisele aega anda.

Puudutage teineteist ilma seksuaalse tagamõtteta, lähedus on võti, mis avab suurema osa ustest.

Tõde nr. 5

Oma tahtmise läbisurumine on väga harva olulisem kui probleemide ühiselt lahendamine.
Võib-olla oled harjunud, et sinul on alati õigus, kuid ehk arvab sinu partner sama - et tal on alati õigus. Ükski asi pole kunagi ainult must või valge, õigus võib olla teil mõlemal, omamoodi.

Elus on n-ö halle tsoone rohkem, kui sa arvatagi oskad.

Tõde nr. 6

Hea abielu ei tähenda seda, et mitte kunagi ei tülitseta.

Paljud paarid vajavad aeg-ajalt korralikku arveteklaarimist, kuid sellega ei tohi liiale minna. Õigesti tülitsedes väljute lahingust tugevamatena.

Tõde nr. 7

Sa ei saa oma kaaslast muuta, küll aga iseennast. Võib-olla on sinu partneril täiesti kohutav soeng - selle muutmisega tuled ehk isegi toime, kuid mitte rohkem.

Oluline on aru saada, et midagi muuta saad vaid iseenda juures. Selle asemel, et olla pidevalt halvas tujus asjade pärast, mida sinu kaaslane teeb (või siis ei tee), proovi muuta oma suhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles