Hongkongi dieet – solkmepreparaatide neelamine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solge
Solge Foto: wikipedia. org

Hongkongi arstid hoiatasid, et seal viimasel ajal moodi läinud dieet on tervist kahjustav.

Arstide sõnul on solkmeid (

Ascaris lumbricoides

) sisaldavate preparaatide neelamine ohtlik, sest inimesed ei arvesta, et need rõngasussid võivad hakata nende organismis vohama, kirjutab The Telegraph.

Arstide sõnul hakkas üks internetis tegutsev «tervisetoodete» firma pakkuma parasiite sisaldavaid kaalulangetamistooteid, mis lubava kehakaalu alandamist ilma oma söömisharjumusi muutmata.

Kehakaalu alandamise toodetes on solkmeid ja nende mune.  Solkmed on soolestikuussid, mis võivad oma peremehe organismis kasvada kuni 37-sentimeetriseks. Päevas võivad emased ussid muneda üle 200 000 muna. Täiskasvanud solge elab peensooles.

Arstid hoiatasid solkmetoodete kasutajaid, et neil võib tekkida kõhuvalu, oksendamine, kõhulahtisus ja söömishäired.

«Nende parasiitide tõttu ei saa kannatada mitte ainult soolestik, vaid need võivad vereringe kaudu jõuda isegi kopsu,» selgitasid asjatundjad.

Solkmeid saab organismist eemaldada ravimite abil, kõige keerulisemad juhtumid nõuavad aga kirurgilist sekkumist.

Hongkongis on igasugused kaalulangetamise ravimid väga populaarsed. Seda eelkõige istuvast tööviisist, ületöötamisest ja ebatervislikust toitumisest tingitud ülekaalulisuse vohamise tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles