Saksa pisipoiss suri hambaarstitoolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli- ja elektrilaineid edastav seadeldis kaotab hambaarsti-hirmu.
Heli- ja elektrilaineid edastav seadeldis kaotab hambaarsti-hirmu. Foto: SCANPIX

Hambaarsti juurde rutiinsele kontrollile läinud kaheaastane saksa poiss ei ärganud enam narkoosist ning suri.


Sachsen-Anhaltis elanud pisike Hannes oli pärast tavapärast hambakontrolli lasteaias igaks juhuks veelkord arstile saadetud, kirjutab Bild.

Paraku ei tahtnud poiss uue arsti juures enam suud lahti teha, kuigi vanemate sõnul olid nad kodus hambaarsti mängides seda palju harjutanud.

Kimbatuses doktor suunas poisi edasi ühe meeskolleegi juurde, kes otsustas, et läbivaatus tuleks teha täisnarkoosis.

Määratud ajal koos pojaga vastuvõtule tulnud ema Kerstin meenutas, et pärast poisile narkoosi andmist läks ooteruum tühjaks - õed saatsid kõik ülejäänud patsiendid koju. Alles tunni möödudes kutsuti välja kiirabi, sest tõenäoliselt püüdsid hambaarst ja anestesioloog kogu selle aja poissi elustada.

Anestesioloog kasutas narkoosi andmisel kunagisest Saksa DV-st pärit seadet «Medimorph 41313», mida tehniliste puudujääkide tõttu enam kasutada ei oleks tohtinud.

Poisi surma põhjustanud anestesioloogile esitatakse süüdistus tapmises hooletuse tõttu, kuid kuni kohtuprotsessi alguseni tohib arst oma tööd jätkata.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles