Kodu ei osutunudki kindluseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Fidleri maja
Robert Fidleri maja Foto: AP / Scanpix

Öeldakse, et kodu on kindlus, kuid mitte inglase jaoks, kelle kodukindluse käskis kohus maha lammutada.

Robert Fidler ehitas endale Londonist 65 kilomeetri kaugusele Surreysse Salfordi kindlust meenutava maja, kuid tegi seda ilma ametliku ehitusloata, kirjutab AP.

Et keegi ta majast teada ei saaks, ümbritses ta selle heinapallidest kõrge aiaga, mille kattis presendiga.

Sellest hoolimata said ametivõimud said asjast teada ning andsid mehe kohtusse.

Kohaliku omavalitsuse esindaja Mike Milleri kinnitusel on nad kohtu otsusega rahul.

«See on hea näide jultunud katsest seadustest mööda hiilida. Omanikul on aasta aega oma maja lammutada, ehituspraht ära koristada ja maastiku esialgne olek taastada,» lisas Miller.

Fidleril valmis omalaadne ehitis, mis on segu briti talumajast ja kindlusest 2002. aastal. Fiddlerite perekond sai seal rahus elada neli aastat, enne kui ametnikud asjast teada said.

Robert Fidleri sõnul on ta bürokraatia ohver, kuna talle ei antud kindluse ehitamiseks luba. Siis leidis mees seadusest punkti, mille kohaselt ebaseadusliku ehitise saab legaliseerida, kui selles on elatud neli aastat. Kuid tema puhul seda ei arvestatud.

Fidleri advokaat Pritpal Singh Swarn sõnas, et mees plaanib asja kõrgemasse kohtusse edasi kaevata. Ta ei välistanud ka Euroopa inimõiguste kohtusse minekut, kui Briti kohtus õigust ei saada.

Fidleri sõnul on ta pettunud nii Briti seadustes kui ka naabrites, kes tema peale kaebamas käisid.  

Inglase kinnitusel jätkab ta võitlust oma kodu säilitamise eest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles