Teadlane: me kõik oleme tulnukad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlane: me kõik oleme tulnukad
Teadlane: me kõik oleme tulnukad Foto: SCANPIX

Briti teadlase sõnul on eluslooduse algmed, kaasa arvatud inimese omad, arenenud kuskil kosmoseavarustes ja siis mingil viisil jõudnud planeedile Maa.

Cardiffi ülikooli astrobioloogia professori Chandra Wickramasinghe`i sõnul on ta veendunud, et inimkond sai alguse väljaspool meie praegust koduplaneeti, kirjutab stuff.co.nz.

««Eluseemned» jõudsid Maale millalgi 3,8 miljardit aastat tagasi,» selgitas teadlane.

Teadlase sõnul oli «tulnukatesse» terve evolutsiooni kulg sisse programmeeritud.

«Nii inimesed kui ka kõik ülejäänud elusorganismid saabusid Maale koos kosmiliste külaliste meteoriitide ja asteroididega. Me kõik oleme tegelikult tulnukad, sest saabusime kosmoseavarustest,» selgitas Wickramasinghe.

Ta lisas, et ükskõik kus uus planeetidesüsteem tekib, püüavad evolutsiooni algatajaks olevad mikroobid õigel ajal õiges kohas olla.

«Selle tõttu oleme me üks väike lüli pikas kosmilises jadas. Kõik viitab sellele, et elusolendite areng oli kuskil valmis planeeritud,» nentis uurija.

Wickramasinghe`i arvates on elu miljardite aastate jooksul väga paljudel kordadel ja erinevatel planeetidel tekkinud, kadunud ja uuesti tekkinud.

Teadlane siiski tunnistas, et tema mudel ei anna siiski täit vastust elu tekke kohta.

Wickramasinghe ja ta nüüdseks manalateele läinud kolleeg Sir Fred Hoyle käisid 1960. aastatel välja niinimetatud Panspermia teooria.

«Astronoomiline tõendusmaterjal näitab, et elu ei saanud alguse Maal, vaid kuskil avakosmoses. Kuid miks ja kuidas elu Maa valis, on ikka lahtine. Kosmilises mõttes oleme me tulnukad, sisserändajad, kelle algkodu on kuskil mujal,» on teadlane veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles