Igal käel on anda oma sõnum

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval, 3. veebruaril kell 15 avatakse Tallinna SEB Galeriis Vanalinna Hariduskolleegiumi õpilaste loomingu näitus "Käed".


SEBi kommunikatsioonijuhi Silver Vohu teatel on tegu seitse aastat tagasi alustatud traditsiooni jätkuga, mil pangagalerii on taas noorimate kunstnike päralt.

Käsi on üleilmne, jõuline märgiline sümbol, mis on läbi aegade olnud universaalne info edastaja. Käe pealepanek võib võtta valu, pail on võlujõud, samuti on võimalik destruktsioon ainsamastki puudutusest.

Käsi viitab isiku füüsilisele unikaalsusele - kordumatud jooned peopesas ja mustrid nahapinnal. Paljud keelelised käibeväljendid on seotud kätega: "kuldsed käed", "õnnelik käsi", "küüned enda poole", "käsi peseb kätt", "räpased käed", "puhtad käed", "sõbrakäsi", "lahke käsi" jne. Igal käel on anda oma sõnum.

Ülle Marksi ideest võrsunud projekt "Käed" on valminud Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi kõikide klasside õpilaste ja kunstiõpetajate toel ja suunamisel. Tööd katavad galerii seinu lõpmatu pannoona. See on isemoodi ülestähendus meist praegusel ajahetkel.

Näitus jääb avatuks 26. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles