Lapsed elavad virtuaalelu 7 tundi ja 38 minutit päevas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed veedavad praktiliselt kolmandiku ööpäevast veebis või arvutimänge mängides.
Lapsed veedavad praktiliselt kolmandiku ööpäevast veebis või arvutimänge mängides. Foto: NYT / Scanpix

Juba kaheksa-aastased lapsed kulutavad virtuaalsele elule üle seitsme tunni päevas, selgus Ameerikas korraldatud uuringust.


Kasutades korraga mitut erinevat seadet - näiteks iPod'i, mobiiltelefoni ja arvutit, võib lapse päevane elektrooniliste vahendite tarbimine küündida üle kümne tunni, kirjutab Telegraph.



Ameerika mittetulundusühingu Kaiser Family Foundation poolt läbi viidud uuring kinnitas, et laste elektroonilistele vidinatele kulutatav aeg on viimase viie aastaga dramaatiliselt suurenenud.



Koondades kõik kasutatavad seadmed ühise nimetaja «meelelahutusmeedia» alla, jõuti järeldusele, et võrreldes aastaga 2004 on laste meediakasutus juba üle tunni võrra kasvanud.



Kuna lapsed on väga osavad tegema mitut asja korraga, suudavad nad seitsme ja poole tunni sisse mahutada ligi üksteist tundi meediatarbimist.



Sõnumite saatmisele ja vastuvõtmisele kulus lastel keskmiselt poolteist tundi. Selgus ka, et tüdrukud kulutasid poistest rohkem aega suhtluskeskkondadele nagu Facebook.

Psühholoogide hinnangul peaksid vanemad laste arvutis viibimise aega kindlasti piirama, sest elektrooniline meedia ei võimalda näost näkku suhtlemist. Laps võib küll olla osav kirja ja lühisõnumite teel suhtleja, kuid mis juhtub siis, kui ta kellegagi reaalses elus kokku peab saama?

Uuringus vaadeldi kahte tuhandet 8- kuni 18-aastast last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles