Galerii: kes kellele mida kui mitu korda KuKu klubi sünnipäeval tegi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul kogunes Eesti boheemlaskond tähistama armastatud kunstilokaali KuKu 75. sünnipäeva.


Pidu tuuris mitmel korrusel. Kunstimaja saalis avas napsiklaasi kõrgel hoides peo sütitava kõnega Heinz Valk. Meelis Vahari salongorkestri õrnad helid ei andnud veel mingit maiku selles, kui tormiliseks öö kujuneb.

Seejärel astus lavale Singer Vinger ja austatud kunsti- ja kultuurikorüfeed said meenutada nooruspäevi, kui kunstinstituudis toimusid tollal samuti noore Hardi Volmeri taktikepi all legendaarsed Pära Trusti peod. Noorem rahvas möllas allkorrusel, kus keerutasid plaate Marju Marynel Kuut ning Mart Juur.

Hoolimata üldisest kõrgendatud meeleolust kurtsid nii mõnedki KuKu veteranid: «Ah, need päevad ei tule enam tagasi...» Silmas peeti muidugi aegu, kui pääs kunstiklubisse oli piiratud Kunstnike liidu liikmepiletite alusel ja tollase Võidu väljaku all õilmitses üks mõnus ja boheemlik pesake, kus end nõukogude nüridusest välja elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles