Uuring: iga naine paneb mehe hormoonid möllama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: iga naine paneb mehe hormoonid möllama
Uuring: iga naine paneb mehe hormoonid möllama Foto: AFP / Scanpix

Mehi süüdistatakse tihtipeale selles, et nad hindavad naisi ainult välimuse järgi.

Hollandis tehtud värske uurimus aga näitas, et naise välimusel ei ole meeste jaoks tähtsust, vaid iga naine paneb nende hormoonid möllama, kirjutab Sciencedaily.com.

Uuringus pandi vabatahtlikud meessoost katsealused viie minutiks samasse ruumi kaks korda. Mõlemal korral oli meessoost katsealuse kaaslaseks erinev naine.

Uuringus osalenud mehed ei teadnud, mida konkreetselt uuriti. Mehed arvasid, et naine oli nendega koos samal põhjusel mis nemadki: sudokude lahendamise.

Katse ajal mõõdeti meestel nende hormonaalset taset.

Katsete järel paluti mehi kirjeldada, kui veetlevad olid nendega ruumis koos olnud naised. Meeste testosterooni tase tõusis kaheksa protsendi võrra igal korral, kui ruumis oli naine ning seega ei sõltunud naise veetlusest.

Kui ruumis oli aga teine mees, testosterooni tase ei muutunud.

Testosterooni tase tõusis kõige rohkem neil meestel, kellel enne katseid tehtud küsitlus näitas, et nad on keskmisest agressiivsemad või domineerivamad.

Ka nende testosterooni taset ei mõjutanud see, kas nad pidasid naist veetlevaks või mitte.

«Testosterooni taseme kasvades ajavad mehed selja rohkem sirgu, kasutavad rääkides enam käsi ning räägivad seda, mis nende arvates naistele mõju avaldab,» sõnas uuringu juht Leander van der Meji.

Uurijate arvates võib testosterooni lisandumine olla evolutsiooni viis valmistada meest võimalikuks seksiolukorraks ette alati, kui vaateväljas on naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles