Galerii: leopard ründas krokodilli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leopard oma saaki, krokodilli põõsastesse lohistamas
Leopard oma saaki, krokodilli põõsastesse lohistamas Foto: SCANPIX

USA loodusfotograaf tegi Lõuna-Aafrikas Krügeri rahvuspargis ainulaadsed fotod leopardist ja krokodillist.

Hal Brindley oli tegemas fotosid jõehobudest, kui ta järsku nägi mingit looma lähedal asuvatest põõsastest välja sööstmas ja jõkke suundumas, edastab AP.

 

Pärast mõnda aega vees olemist loom väljus ning fotograaf märkas oma suureks üllatuseks, et leopard oli krokodilli kinni püüdnud.

 

Krokodill püüdis ennast vabaks väänelda, kuid leopard oli krokodilli kaela oma hammaste vahele võtnud ega lasknud lahti.

Krokodilli ära lämmatanud, lohistas leopard oma saagi lähedastesse põõsastesse, kaugemale tema tegevust uudistanute silme alt.

Varem on fotograafide kaamerate ette jäänud krokodillid, kes ründavad leopardi. Hal Brindley on esimene, kellel õnnestus tabada vastupidine – leopard ründas krokodilli.

Nii kogenud loodusfotograafi kui ka kohalike elanike jaoks oli see ainulaadne ja erakordne vaatepilt.

«Küsisin kohalike farmerite käest, et kas nad varem ka on midagi sellist tähele pannud ja kõik vastasid, et see oli esimene kord,» lisas Brindley.

Krügeri rahvuspark asub Lõuna-Aafrika Vabariigi kirdeosas Mpumalanga provintsis. Esmane park rajati sinna juba 1898. aastal ning nimetati hiljem LAVi presidendi Paul Krügeri järgi.

Rahvuspargis on 336 liiki puid, seal elab 49 liiki kalu, 34 liiki kahepaikseid, 114 liiki roomajaid, 507 liiki linde ja 147 liiki imetajaid. Suurimaks vaatamisväärsuseks peetakse «suurt viisikut» - lõvisid, leoparde, elevante, pühvleid ja ninasarvikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles