Jaak Joala 60. sünnipäevaks lauldakse hitte

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Joala.
Jaak Joala. Foto: ERR

Kolmapäeval, 9. juunil tähistatakse Käsmus kontserdisarja "Kaunid kontserdid Käsmus" raames Jaak Joala 60 aasta juubelit.


1950. aastal Viljandis sündinud Jaak Joala oli omal ajal tõeline superstaar mitte ainult Eestis, vaid kogu kunagise Nõukogude Liidu aladel.

Wikipeedia andmeil alustas Joala oma muusikukarjääri Olav Ehala popansamblis Kristallid 1967. aastal. Nendega on salvestatud kümmekond lugu. Sügisel 1968 lõi Joala bassimängija ja lauljana kaasa populaarses Toivo Kurmeti ansamblis Virmalised.

Joala esitatud popmuusika jõudis kiiresti massidesse ja tema salvestustega heliplaate müüdi hoolega nii kodu- kui välismaal. Et Joala tiirutas toona palju Nõukogude Liidu aladel ja Venemaal, teenis ta kiiresti rahva seas hüüdnime "Kremli ööbik".

1980. aastate lõpust pöördus Joala taas Eesti publiku poole nii muusiku kui suuremate rokk-kontsertide ja -festivalide konferansjeena (Rock Summer, Rolling Stones'i tuur jmt).

1990. aastate keskel osales Joala koos Ivo Linna ja Tõnis Mägiga ülipopulaarsel tuuril "Kolm tenorit".

Jaak Joala repertuaari kullafondi esitavad tema 60 aasta juubelile pühendatud kontserdil Ivo Linna, Marten Kuningas, Liisi Koikson, Märt Avandi, Marju Länik, Birgit Varjun ja Luisa Värk. Soliste saadab ansambel Antti Kammiste juhtimisel.

Joala kuulsamate lugude hulka kuuluvad näiteks "Joonistan kurbust ja rõõmu", "Naer", "Naerata", "Saatanlik naine", "Suveöö", "Unustuste jõel", "Valge aurik", "Vildist kübar" ja "Öö Chicagos".

Kontsert toimub Käsmu meremuuseumi tagusel Ingmani merelaval 9. juunil kell 20. Piletid on saadaval Piletilevi müügikohtades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles