Prantsuse teadlane: G-punkt on olemas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse teadlane: G-punkt on olemas
Prantsuse teadlane: G-punkt on olemas Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse teadlane lükkas ümber teiste uurijate väite, et naiste suguelundite ülimalt erogeenset ala ehk G-punkti ei ole olemas.

Möödunud aastal käisid mitmed teadlased välja, et oletatav G-punkt on lihtsalt naiste ettekujutus, kirjutab The Telegraph.

Prantsusmaa tuntuim günekoloog Sylvain Mimoun sõnas, et G-punkti olemasolu eitava uuringuga on täiesti mööda pandud.

Mimoun esines oma selleteemalise ettekandega Londonis King´s College`is toimunud meditsiinikonverentsil.

King`s College`is tehtud uuringus osales 1800 naist, kellest osa olid identsed ja mitte-identsed kaksikud. Uuringus väideti, et kui G-punkt on tõesti olemas, siis peaksid kaksikud seda ühte moodi tundma. Uuringu teinute sõnul nad kaksikute puhul seda ei leidnud.

Kuid Mimoun ei ole Briti teadlastega nõus.

«Tegemist ei ole geneetikast tingitu, vaid sellega, kuidas naine oma keha tunnetab. Kõik naised on oma kehaehituselt ja seksuaalselt tundlikkuselt erinevad. Ka on naiste genitaalide suurus, ehitus ja erogeensuse tase erinevad,» selgitas günekoloog.

Teine Prantsuse ekspert Odile Buisson toetas kolleegi ja lisas, et tema pikaajaline uurimine näitas, et 56 protsendil naistest on G-punkt olemas.

«G-punkti eitamine on meditsiiniline masohhism. G-punti olemasolu kinnitab see, et ajuskaneeringud on näidanud aju mõnupiirkonna aktiveerumist selle punkti puudutamisel,» selgitas Buisson.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles