Meediakriitik selgitab: kes on Eestis staar?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Hennoste
Tiit Hennoste Foto: Sille Annuk

Staarmeediakriitik Tiit Hennoste uurib oma värskelt ilmunud artiklikogumikus «Kommikoer ja pommikoer», kas Eestis üldse on staare ja kui on, siis kuidas nende vahel vahet teha.


Lugejad on tihti avaldanud kahtlust, kas Eesti avaliku elu inimesi võib ikka staarideks nimetada või on nad lihtsalt «tuntud tegelased». Selle vaatenurga järgi saab staarideks nimetada vaid maailmanimesid, nagu näiteks Madonna või Michael Jackson (tuntud ka kui mega-, giga-, ultra- jms staarid).

Hennoste sedastab täiesti üheseltmõistetavalt: jah, ka Eestis on staare ning pakub nende määramiseks lihtsa, kõigile jõukohase skeemi. Kohalik staar on see, kes on televisioonis esitanud ühe laulu, superstaar aga see, kes on esitanud mitu laulu (Loomingu Raamatukogu 2010 1/2, lk 21).

Selle meetodi järgi võivad edasijõudnud juba ise peenemaid eritlusi teha. Nii näiteks on superstaarisaate võitnud Ott Lepland staarsuperstaar, aga teised finaalis osalenud, kes küll võidupärga ei saanud, lihtsalt superstaaristaarid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles