Kaluritel tulevad pidupäevad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalurid suunduvad mootorpaadiga mõrrapärasid tühjendama.
Kalurid suunduvad mootorpaadiga mõrrapärasid tühjendama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nasval elav Andres Tinno korraldab 10.-11. juulil oma kodukülas Saaremaa kalurite päevad, mille kirevasse kavasse kuuluvad aasta kaluri valimine ja parima kalakonservi konkurss, kirjutas

Meie Maa

.


"Mina olen kaluriküla Nasva elanik. Viimasel ajal aga on kalurid üksi jäetud, püüame nad taas au sisse tõsta - teha neile korraliku maakondliku meelelahutusürituse," ütles ettevõtmise korraldaja Andres Tinno.

Tinno andmeil korraldatakse kalurite päevi Eestis ka mujal, näiteks Hiiumaal ja Lohusalus. "Ma ei tea, et Saaremaal seda viimasel ajal tehtud oleks. Kindlasti istuvad meie kalurid aga kuskil omaette, katavad laua ja keedavad angerjasuppi."

Korraldaja sõnul pole kalurite päevad mõeldud siiski vaid kaluritele ja nende perele - tegemist on avaliku üritusega, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Ettevõtmise toimumise aeg - 10.-11. juuli - ei ole valitud juhuslikult "Võtame eeskujuks vanad traditsioonid - nõukogude ajal oli juuli teine pühapäev kalurite päev," tähendas Tinno.

Toimumispaiga suhtes peavad korraldajad läbirääkimisi Nasva jahtklubiga.

Praeguste plaanide kohaselt leiavad peol aset värske kala müük, kalatoodete, kalapüügivahendite ja käsitöölaat, parima kalakonservi konkurss, aasta Saaremaa kaluri tiitli väljaandmine. Samuti astuvad üles taidlejad ning nimekad muusikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles