Sayid (Naveen Andrews)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sayid ehk Naveen Andrews
Sayid ehk Naveen Andrews Foto: Kanal 2

Londoni draama maailmast tulnud Naveen Andrews'st on kiirelt kujunemas tänase päeva üks mitmekülgsemalt arenenumaid, andekaid näitlejaid nii filmis kui televisioonis. Ajakiri People nimetas teda hiljuti üheks maailma kauneimaks inimeseks.

Andrews viibis hiljuti filmivõtetel New Yorgis, mängides režissöör Neil Jordan’i filmis «The Brave One» koos Jodi Fosteriga. Andrews mängib peaosa ka Robert Rodriguez’i zombie-filmis «Planet Terror».

Kuigi sündinud ja kasvanud Londonis, olles samal ajal India päritolu, ütleb Andrews, et on leidnud oma tõelise kodu Hollywoodis. Ta alustas oma meelelahutaja karjääri teismelise muusiku-, kitarristi- ja heliloojana.

Andrews sai sisse mõjukasse Guildhall’i draamakooli ning värskelt pärast ülikooli lõpetamist osales ta Hanif Kureishi’ etenduses «London Kills Me». Oma muusikuannet kasutas ta oma järgmises filmis «Wild West», mille peaosa eest määrati ta Evening Standard auhinna lootustandvaima uustulnuka auhinna kandidaadiks.

Seejärel murdis Andrews juba rahvusvahelisse rambivalgusesse, mängides peaosi sellistes linateostes kui «The English Patient», «Kama Sutra», «Mighty Joe Young», «True Love and Chaos», «Rollerball» ja «Drowning on Dry Land».

Naveen Andrews’i oskus portreteerida äärmiselt erinevaid rolle ning rahvuseid, kombineerituna sügavuse, sensuaalsuse ja muusikalise andega, teevad temast tõelise harulduse.

KODULINN: London, Inglismaa
SÜNNIKUUPÄEV: 17. jaanuar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles