Jin (Daniel Dae Kim)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Dae Kim
Daniel Dae Kim Foto: Kanal 2

Daniel Dae Kim on sündinud Pusanis, Koreas ning kasvanud New Yorgis ja Pennsylvanias, lõpetas Kim Haverfordi kolledži, mis andis talle bakalaureuse kraadi. Olles lühiajaliselt kaalunud advokaadi karjääri, pöördus ta tagasi näitlemise juurde, alustades professionaalset karjääri külalisrolliga etenduses «Law & Order.»

Pärast magistrikraadi saamist New Yorgi ülikoolist on Kim osalenud seriaalides «NYPD Blue», «Seinfeld», «The Practice», «Ally McBeal», «Star Trek: Voyager», «CSI», «Without a Trace», «The Shield», «Angel», «ER» ja kahel hooajal agent Tom Bakerit seriaalis «24». Ta on täiendanud oma televisioonitööd laenates oma häält videomängudele.

Suurel linal algas Kimi karjäär filmiga «The Jackal», mis viis stuudiosse ning indie-filmideni nagu «For Love of the Game», «The Hulk», «Spider Man 2» ja «The Cave», ning parima filmi kategoorias Oscari võitnud linateoseni «Crash».

Lisaks oma tööle ekraanil on Kim jäänud pühendunuks teatrilavale. Tal on olnud roll New Yorgis lavastatud Tšehhovi näidendis «Ivanov» ning palju teisi osatäitmisi Shakespeare’ist Beckett’ini.

Kimi on tema osatäitmiste eest pärjatud erinevate auhindadega.

Oma aega jagab ta Honolulu, Los Angelesi ja New Yorgi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles