Eksamil läbi kukkunud neonats tappis õppejõu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaal Nižni Novgorodis tappis üks neonatsist üliõpilane õppejõu, kuna ta kukkus eksamil läbi.

Nižni Novgorodi neonatside gängi liikmed kohtusid internetis rassiviha õhutaval leheküljel, kirjutab Ilta-Sanomat.

Noored otsustasid hakata võitlema Kaukaasiast Venemaale tulnute vastu.

Miilitsa andmetel on gängis vähemalt seitse noort, kellest neli on alaealised. Aastatel 2007 – 2009 tapsid nad neli inimest ja vigastasid samuti nelja. Gäng on tegelenud ka pisikuritegudega.

Aserbaidžaanist ja Armeeniast Venemaale tulnute mõrvad oleks jäänud lahendamata, kui üks selle gängi liikmetest ei oleks tapnud oma õppejõudu.

71-aastane professor Stanislav Asejev sattus 20-aastase noormehe viha alla selle tõttu, et ta kukutas laisa üliõpilase eksamil läbi.

Asejevit tunti kui õppejõudu, kes hoolitses üliõpilaste heaolu eest, kuid samas oli väga nõudlik. Ta ei nõustunud üliõpilasi eksamitelt läbi lubama altkäemaksu eest, kuigi see on Venemaal täiesti igapäevane.

«Üliõpilased pöördusid tihti minu poole palvega, et ma oma isa mõjutaksin kergemat eksamit tegema. Ma ei julenud oma isale sellistest ettepanekutest iitsatadagi, kuna teadsin tema reaktsiooni,» sõnas maha lastud professori poeg Vsevolod Asejev.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles