Suurbritannias valmis Vabadussammast kujutav labürint

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi Vabadussammas
New Yorgi Vabadussammas Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias Yorkshire`is Yorki lähedal valmis USA Vabadussammast kujutav labürint.

Kohalik farmer Tom Pearcy on juba mitu aastat oma maisipõllule labürinte teinud, kirjutab The Telegraph.

Vabadussammast kujutavas labürindis on rohkem kui miljon maisitaime. Farmeri kinnitusel on tema Vabadussammas suurem kui tegelik kuju. Nimelt on maisist Vabadussammas 390 meetrit pikk, New Yorgis asuva kuju kõrgus on aga 46 meetrit, koos alusega aga 93 meetrit.

Tom Pearcy sõnas, et Suurbritannia linn York andis oma nime New Yorgile ja seda seost ta oma maisilabürindiga näidata tahabki.

«Tahtsin näidata Yorgi ja New Yorgi vahelist sidet. Mis oleks veel parem seda iseloomustama kui Vabadussammas,» selgitas Pearcy.

Maisilabürint on külastatav ainult paaril suvekuul, sest septembris on saagikoristus.

New Yorgis asuva The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation esindaja Stephen Briganti sõnas, et tal on väga hea meel, et Suurbritannias Yorgis Vabadussammast sellisel ebatavalisel viisil esitatakse.

New Yorgi Vabadussammast kujutav labürint avatakse külastajatele homme.

Varem on farmer maisipõllule disaininud viikingilaeva, Lendava Hollandlase ja Big Beni.

Vabadussammas on kuulsaim New Yorgi mälestusmärk, asub Liberty Islandil. Vabadussammas on Prantsusmaa kingitus USA-le. Selle autoriks on prantslane Auguste Bartholdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles