Poistest saavad mehed 27 aasta vanuselt?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed saavad täiskasvanuks napilt enne 30. eluaastat.
Mehed saavad täiskasvanuks napilt enne 30. eluaastat. Foto: Panther Media/Scanpix

Järjekordne uuring kinnitab ammu tuttavat tõde: mehed küpsevad hiljem kui naised.


Suurbritannias korraldatud uuring väidab, et poistest sirguvad mehed umbes 27. eluaasta paiku, kuid päris täiskasvanud on nad alles 29-aastaselt, vahendab Aftonbladet.

Mehed lihtsalt kasvavad aeglasemalt kui naised ning vaatamata küpsemisele on suhteliselt tõenäoline, et nad aeg-ajalt oma vanusele mittevastavalt ehk ebaküpselt käituvad, rääkis küsitluse läbi viinud veebilehe OnePoll.com esindaja.

Ebaküpse käitumise all peeti eelkõige silmas kõrtsis kakerdamist, enda täis joomist ja palja tagumikuga ringi lippamist.

Täiskasvanud meest iseloomustab muude omaduste kõrval ka see, et ta saab oma esimese lapse ja hakkab kuulama raadiost tulevaid dokumentaalsaateid. Keskmiselt sünnib see vanuses 29 eluaastat.

Naiste käitumises ilmneb küpsuse märke palju varem.

Näiteks lõpetavad nad enda liigse meikimise ja kõrtsis rinna paljastamise juba 23-aastaselt. Ööklubidest välja lasevad end siiski visata ka kuni 25-aastased naised ning vandumisega lõpetatakse 26selt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles