Pitt ja Winfrey kutsuvad üles Haiti maavärina ohvreid toetama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brad Pitt
Brad Pitt Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Brad Pitt ja jutusaadete kuninganna Oprah Winfrey  kutsuvad üles toetama Haiti maavärina ohvreid.

Winfrey ja Pitti üleskutsega on juba liitunud mitmed staarid ja avaliku elu tegelased, kirjutab People.

Organisatsioon Piirideta arstid teatas, et Pitt ja ta elukaaslane Angelina Jolie annetasid organisatsioonile Haitil tegutsemiseks üks miljon dollarit.

Piirideta arstid palkas lisajõude, et Haitil püsti panna ja tegevuses hoida 100 voodikohaga välilaatsaret, milles on ka kaks tänapäevase varustusega operatsioonitelki.

«Looduskatastroofi puhul on kiire reageerimine kõige tähtsam. Tuhanded kodudest ilma jäänud ja kannatada saanud vajavad meie abi kohe,» lausus Pitt.

Oprah Winfrey kutsus oma saate vaatajaid üles annetama raha Punasele Ristile.

«See on aeg, kus tuleb tegutseda üksmeeles ja aidata neid, kes abi vajavad,» lausus Winfrey.

Selle nädalalõpul filmiauhindade Kuldgloobuste jagamise ürituse reklaamis kutsuti kuulsusi üles üritusel osalema ja Haiti maavärina ohvritele samas annetusi tegema.

Kuldgloobuse korraldajad loodavad staaridelt saadavad autogrammid oksjonile panna ning nende müügist saadava tulu ohvrite abistamiseks anda.

Ansambli Coldplay muusik Chris Martin kutsus inimesi haitilastele abi andma läbi heategevusorganisatsiooni Oxfam.

«Külastasin Oxfami kutsel Haitit paar aastat tagasi. Tegemist on vaese riigiga, kus inimeste elujärg ei ole just kuigi kõrge. Enamik Haiti pealinna Port-au-Prince`i elanikest elas hüttides. Maavärin muutis sealse olukorra veelgi hullemaks,» lausus laulja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles